15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Väntjänsten - en pigg 30-åring

Väntjänsten i Kumla firar 30 år med fest! Foto: Rawpixel/Pixabay (CC)Väntjänsten i Kumla firar 30 år med fest! Foto: Rawpixel/Pixabay (CC)

I år firar Föreningen Väntjänsten i Kumla hela 30 år - en av Sveriges äldsta till på köpet. I föreningen strålar cirka 250 personer samman, från 65 år och uppåt, för att jobba ideellt. Flera av föreningens medlemmar är faktiskt över 80 år!

Det var år 1989 som den ideella Föreningen Väntjänstens bildades i Kumla och är ett samarbete mellan pensionärsorganisationerna och Röda Korset i kommunen.

Det allra första som startades upp var en telefonjour. Dit kunde äldre ringa för att få hjälp med vissa tjänster, så som post-, bank-, och affärsärenden eller att få sällskap till olika vårdinrättningar.

Mycket att välja bland

Under de 20 år som gått har Väntjänstens verksamhet växt och idag kan man erbjuda veckoträffar med musikcaféer på åtta olika ställen, ett dialektcafé och underhållning på kommunens äldreboenden. 

Andra aktiviteter som föreningen står till bjuds med är bland annat läsgrupper, stickkafé, promenadgrupp och rollatordans.

Så här knökfullt var det under förra årets Väntjänst-fest. Foto: Sandra Wallin
Firar på lördag

Eftersom Väntjänsten i Kumla nu fyller 30 år ska detta så klart uppmärksammas och firas. Lördag 12 oktober, det vill säga den kommande helgen, ställer man till med fest i Folkets Hus lokaler. 

Festen börjar klockan 15 och på plats bjuds det på mat och underhållning av Lekebergsrevyn. (SW)

Om Väntjänsten Kumla

Väntjänstens målsättning är att hjälpa till med praktiska göromål, skapa gemenskap mellan människor och föra sin svagare väns talan.

Väntjänsten ger ut två tidningar årligen med information.

Väntjänstens telefonjour har sin lokal på Aktivitetscenter Kvarngården och är bemannad av väntjänstens föreningar. Du når dem via telefon 019-58 89 27.

Läs mer om Väntjänsten i Kumla HÄR
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-08 19:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.