04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Öppnar ny tandklinik i Kumla inom kort

Tobias Brosjö driver en klinik i Stockholm. Men nu kommer han att öppna i Kumla. Bakom mentorn P-O Söderberg. Foto: Anders BjörkTobias Brosjö driver en klinik i Stockholm. Men nu kommer han att öppna i Kumla. Bakom mentorn P-O Söderberg. Foto: Anders Björk

Gullvivan Dental som tidigare funnits på adressen har lagt ner i Kumla. Men lokalen på Vattugatan fortsätter som tandläkarmottagning med ny ägare och nytt namn - Kumlatandläkarna.

Tobias Brosjö heter mannen som tar över och i samband med detta tillkommer även ett nytt namn - Kumlatandläkarna. Tobias driver sedan tidigare en egen mottagning i Stockholm och har även jobbat i Norge.

Jobbar mycket med tandreglering

- Jag är uppväxt med yrket då min pappa är tandtekniker. Jag är högst intresserad av estetik och funktion som käkledsproblem och tuggfunktion, berättar Tobias som inom kort även har en internationell examen.

Han har gått en tvåårig utbildning vid namn FACE (Function and cosmetic exellence) som genomförts i Spanen, Italien och Polen. Utbildningen handlar främst om tandreglering/tandförflyttning.

- Jag håller på mycket med Invisalign, det är alltså osynlig tandreglering. Ibland kallar vi det för "vuxentandreglering" för det är många äldre som inte vill ha en sån här klassisk räls i munnen, utan då har man plastskenor istället.

Ett område med "extrem potential"

Men varför har Tobias tagit över i Kumla när han bor och driver en klinik redan i Stockholm?

- Jag ser en extrem potential här. I Stockholm är det för många tandläkare per invånare kan man säga, och här är det tvärtom. Det är många nyexaminerade tandläkare som kommer till Örebro Län av den anledningen.

Detta påverkar väntetiden. "Så vitt jag vet så kan väntetider vara tre till sex månader här, och har man ett problem kan det vara lite trist. Där hoppas vi att vi kan komma in och avlasta andra kliniker", fastslås.

En välkänd mentor att luta sig mot

Kommer du att sälja kliniken i Stockholm nu?

Som det ser ut nu kommer jag driva båda klinkerna tillsammans med mina kollegor, säger Tobias Brosjö

Med sig till Kumla hade Tobias sin mentor P-O Söderberg, ett välkänt namn inom yrket som Tobias far jobbade länge för "P-O är uppfinnare till Astras implantat, som gjorts mer än en miljon implantat av", berättar Tobias.

Kumlatandläkarna förväntas att öppna i slutet av oktober/början av november.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-11 15:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.