27 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla öppnar en ny entré till Stadsparken

Denna port blir som en ingång till området som ska kallas Denna port blir som en ingång till området som ska kallas "Entréträdgården". Foto: Kumla kommun.

Just nu håller Kumla kommun på och bygger upp en helt ny entré till Stadsparken. En port, i form av en båge, är på plats och ska omgärdas av blommor, växter, buskage, gångar och annat. Priset för byggandet är 1,3 milj kr, enligt Linda Möller, landskapsingenjör.

​Ulf Nordfjell är en välkänd landskapsarkitekt som ritar upp miljöer inom bland annat parker och torg. Det är Ulf som ligger bakom Entréträdgården. En liknande skapelse finns vid Botaniska Trädgården i Göteborg.

Mycket återstår att göra. I nästa år förväntas det vara klart. Foto: Anders Björk Mycket återstår att göra. I nästa år förväntas det vara klart. Foto: Anders Björk

​De som jobbar på platsen just nu är Svevia. Och även om den så kallade porten till Stadsparken är på plats återstår mycket jobb med att först få alla plattor, stenblock och gångar på plats och därefter ska det fyllas med växter, buskage, blommor och annat.

Platsen är via Änggatan, alldeles bredvid Djupadalsbadets Camping.

Kostnaden för uppdraget att få det klart landar på 1,3 miljoner kr. Men då tillkommer också inköp av all grönska som sedan ska fylla “Entréträdgården”. Dessa planterar dock kommunen på egen hand.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-01 12:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.