Gå till innehåll
Kumla
En flaggstång framför en byggnad.

Flaggan vajar på halv stång utanför Stadshuset i Kumla under fredagen.

Avliden i tågolycka jobbade hos Kumla kommun

Publicerad: 1 March 2024 11:21

En av de tre avlidna från onsdagens tågolycka i Örebro jobbade hos Kumla kommun. Därför flaggar kommunen idag på halv stång. Olyckan finns fångad på film från kameror vid Södra station.

Det var i onsdags kväll som den tragiska olyckan inträffade i Örebro. Tre unga personer träffades av ett framrusande godståg och avled. 

En av de avlidna jobbade hos Kumla kommun. 

Avlidna alla från länet

Därför flaggar idag kommunen på halv stång, som man alltid gör när man fått info att någon anställd inom kommunen gått bort. 

De tre avlidna var en man i 25-års åldern, en kvinna i 20-års åldern och en pojke i yngre tonåren. Polisen vill ännu inte gå ut med deras hemhörighet, förutom att berätta att alla tre var från Örebro län. 

Olyckan ska finnas fångad på film. 

-Det stämmer. Olyckan inträffade klockan 22:41 och såvitt vi kan bedöma så fungerade varnande ljus- och ljudfunktioner som det skulle göra och tåget höll tillåten hastighet (ej över 80 km/h). Vi har även hållit förhör med lokföraren. 

-Vi får se om Statens Haverikommission inleder en egen utredning, det avgörs under dagen, sade polisens presstalesperson Lars Hedelin till Sydnärkenytt. 

Annons

kumla