Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Flera mordbränder
utreds av polisen

En ladugård och ett uthus, utanför Vretstorp, totalförstördes i en brand i fredags. Foto: NärkenewsEn ladugård och ett uthus, utanför Vretstorp, totalförstördes i en brand i fredags. Foto: Närkenews

Sedan i juni har det brunnit på flera platser i södra Närke. Bland annat tre gånger på samma gata i Rönneshytta. Det kan också finnas ett samband med den stora branden nära Körtingsberg, Vretstorp i fredags. Det pågår en stor, omfattande polisutredning. Men från polisens sida är det locket på.
– Vi är i ett känsligt utredningsläge. Vi hänvisar till förundersökningssekretess säger Per Berggren, Polisen i Hallsberg.

Senast igår kväll brann det i en mindre byggnad nära Rönneshytta, en friggebod. Branden kunde släckas. Men polis var på plats under stora delar av kvällen och området var avspärrat.

Alla tre bränderna i Rönneshytta och den utanför Vretstorp har rubricerats som mordbrand. Det råder inga tvivel om att det rör sig om anlagda bränder.

Finns det en samband mellan de här bränderna?

– Vi uttalar oss inte, men det  vore orimligt att tro att det skulle röra sig om rena sammanträffanden, vi utesluter inte att det kan finnas ett samband, menar Per Berggren.

Polisen säger att det man inte har någon, eller några misstänkta till de anlagda bränderna. Vittnen på plats har talat om att man letat efter personer, med stora polisinsatser på plats.

Samband enligt vittnen

Vi tror oss också veta att polisen utreder fler bränder utöver dessa fyra. Bland annat inträffade en misstänkt brand nära Körtingsberg i Vretstorp i våras. För några år sedan brann också ett ödehus i Rönneshytta. 

Enligt vittnen är det också så att det faktiskt finns ett tydligt samband mellan bränderna i Rönneshytta och Vretstorp. En och samma person ska ha befunnits sig på plats vid alla dessa bränder. Allt detta ska också hänga ihop en större polisinsats i Vretstorp i onsdag den 15 september, då gällde det ett grovt olaga hot. Det är dock uppgifter som polisen inte velat bekräfta. Man hänvisar till förundersökningssekretess, men medger att det pågår en stor utredning.

Behöver allmänheten vara oroliga för fler bränder?

– Det anser jag inte. Det finns inget som talar för det just nu, menar Per Berggren.

Inga personer har skadats i bränderna.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-23 11:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.