Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Marcus tar över ICA i Laxå efter Björn

ICA Supermarket ligger mitt på torget i Laxå och har nästan 30 anställda. Foto: Alice Sandström ICA Supermarket ligger mitt på torget i Laxå och har nästan 30 anställda. Foto: Alice Sandström

ICA Supermarket i Laxå får en ny ägare. Från 1 maj tar Marcus Håkansson över efter Björn Jonsson, som flyttar till Stockholm. - Det känns jättekul att komma till Laxå och få en ny utmaning, säger Marcus Håkansson.

​Marcus Håkansson har i nuläget en ICA-butik i Eskilstuna som han drivit i nio år. Den har 25 anställda. Men nu tar han alltså över ICA Supermarket i Laxå med 28 anställda och lämnar Eskilstuna för Närke.

Jobbat på ICA nästan hela tiden

- Ja, så blir det. Jag kände att det var dags för nått nytt, säger Marcus till Sydnärkenytt.

Marcus Håkansson. Foto: Privat Marcus Håkansson. Foto: Privat

Björn Jonsson har drivit ICA Supermarket i Laxå sedan 2012, men han flyttar inom kort till Stockholm för att ta över en butik där. Butikschefen heter Tommy Westling, han blir dock kvar i Laxå.

Marcus Håkansson fyller 40 år om två veckor och är uppväxt och bor i Västerås med sin sambo Malin. Han har jobbat på ICA hela sitt yrkesverksamma liv, förutom fem år på Willys, och han började tidigt.

- Jag var 14 år när jag satt utanför ICA och sålde jordgubbar och därefter glass. Efter studenten började jag sen jobba på ICA. Jag var sedan några år på Willys innan jag flyttade till Stockholm och då gick jag tillbaka till ICA.

Marcus jobbade på ICA i Stockholm i fyra år innan han fick chansen att ta över butiken i Eskilstuna och flyttade då hemåt igen. Och nu blir det ytterligare en flytt.

Trivs i fjällen och på cykeln

Väntar några nyheter när han tar över?

- Vi genomförde nyligen en större kundundersökning i butiken som vi inväntar svar på. Den kommer ligga till grund för våra porteringar för att vidareutveckla butiken i den riktning som våra kunder önskar. Personligen ser jag fram emot att lyfta det lokala och skapa en ännu mer matigare butik

Träff med nya personalen har såklart redan skett.

- Jag har varit och träffat dem och det känns som ett väldigt glatt gäng med stor kompetens. Och det är en fin butik med bra potential, så det ska bli jättekul att komma till Laxå, avslutar Marcus Håkansson, som har två stora intressen i att åka mountainbike och vara i fjällen.

ICA I Eskilstuna kommer han att vara ägare till fram till hösten då en försäljning ska ske. Så under några månader kommer han alltså stå som ägare till två butiker.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-12 13:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.