Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Viggo efter mattetävlingen: Jag är nöjd

Viggo Holmberg kom högt upp i resultatlistan i matematiktävlingen i Stockholm. Arkivbild: LG MånzonViggo Holmberg kom högt upp i resultatlistan i matematiktävlingen i Stockholm. Arkivbild: LG Månzon

Hur gick det för Pålsbodakillen Viggo Holmberg i den stora matematiktävlingen? Svar: han kom på plats nummer 14. Inte illa med tanke på att det var 42 deltagare.

Viggo som är 16 år och går i nionde klass på Folkasboskolan i Pålsboda deltog nyligen i en rikstäckande tävling i matematik, som nu avgjorts på Danderyds gymnasium i Stockholm. 

Kvalificeringstävlingen hölls i höstas, och den klarade Viggo galant på hemmaskolan i Pålsboda. 

Då sa han till Sydnärkenytt:

”Jag gillar att räkna ut saker, lösa problem, och jag har alltid varit bra på matte”.

Stimulera intresset för matte

Högstadiets matematiktävling är namnet på tävlingen, och syftet är att stimulera elevers intresse för matematik och matematikstudier. Den startade 1988 för högstadieskolorna i Stockholmsregionen och blev snart en rikstäckande tävling. 

Inför tävlingen var Viggo lite nervös. Han sa:

”Jag hoppas att komma i den övre hälften av resultatlistan”.

Och det gjorde han.

- Det var vissa uppgifter som var svåra, sedan fanns det någon väldigt lätt uppgift. Men jag är nöjd med hur det gick, säger han idag. 

Tävlingen som hölls den 26 mars vanns av Jiachen Mi, från Tunaskolan i Göteborg. Ytterligare en elev från Örebro län deltog, Victor Richardsson som pluggar på Internationella Engelska skolan i Örebro. Han kom på en sjätte plats.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-04-15 14:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla