Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Östansjö IF fick ge sig mot ÖSK i cupen

Victor Sköldqvist och Niklas Larsson kämpade för Östansjö IF: Foto: Anders BjörkVictor Sköldqvist och Niklas Larsson kämpade för Östansjö IF: Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Östansjö IF ledde länge med 3-0 mot gästande ÖSK under onsdagskvällen. Men laget orkade inte hela matchen och föll till slut med 7-3 i cupspelets kvartsfinal.

De som hade hoppats på att få se några profiler från Allsvenskan komma till Bäcksjövallen blev besvikna. ÖSK lämnade seniorlaget hemma och kom till spel med sitt P-19 lag, som höll god klass ska sägas.

3-0 stod sig nästan till halvtid

Östansjö hade sju bonusstraffar, men eftersom bara som mest tre mål från straffarna får räknas så räckte det med de tre första som laget slog eftersom alla satt i nät. Så 3-0 till Östansjö var ställningen när matchen drog igång.

Det gick inte att ta miste på att Östansjö var supertaggade från första minuten. Det smällde rejält i några närkamper i början och Östansjö höll spelet uppe väldigt bra de första 25-30 minuterna. Faktum är att matchen då var ganska jämn, även om ÖSK hade mest boll.

När ÖSK väl fick iväg ett bra avslut mot det samlade hemmaförsvaret gjorde målvakten Filip Wallberg en fin räddning och några minuter senare var det ytterst nära att bli 4-0 istället, men Patrik Lindbloms skott gick i ribban.

När matchen gick mot halvtid stod det fortfarande 3-0. Östansjö hade bjudit på ett strålande försvarsspel, men inom loppet av tre minuter i slutet av halvleken fick ÖSK in två bollar och stabila 3-0 förbyttes mot jobbiga 3-2.

Seg start i andra

Den sköna sensommarvärmen var i andra halvlek utbytt mot hösttemperatur och Östansjö började halvleken segt. Det var som att man inte fått nån vila i halvtid och fortfarande var trötta, borta var den pigghet man såg stora delar av första halvlek.

ÖSK kunde snabbt kvittera till 3-3 och sen även ta ledningen. “Nu kommer den berömda Östansjökvarten” hördes några veteraner säga på läktaren och visst blev Östansjö piggare efter den segfärdiga starten, men ÖSK var för bra.

Östansjö tog in 50 åskådare och sen stod det rätt många utanför och kollade med Östansjö tog in 50 åskådare och sen stod det rätt många utanför och kollade med

Efter ett mål på övertid så stannade resultatet till 7-3. Niklas Larsson var ytterst nära att spräcka Östansjös målnolla under speltiden i andra halvlek, hans boll dansade på mållinjen men slogs bort i sista sekund.

“Bättre än Vretstorp”

Niklas Larsson kunde efteråt konstatera att man mött ett väldigt bra lag.

- Vi visste att det skulle bli tufft på förhand, det är riktigt bra spelare vi möter. Väldigt duktiga med bollen och de spelar snabbt, så det är lite skillnad mot vårt vanliga motstånd i Division 6, summerar Larsson.

Vad tror du de höll för nivå?

- Jag tycker de höll riktigt bra klass. Vi har ju lyckats slå Vretstorp och Bosna tidigare i cupen (division 3 resp 4), men det här laget skulle kunna spela högre upp än båda dem.

Östansjö får ta nya tag i Division 6 som man leder efter fyra raka vinster.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-09-02 21:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.