Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey

Richard Lindelöf är ny huvudtränare för Kumla Hockey. Foto: Anders Björk

Nya tränare i Hallsberg och Kumla Hockey

Publicerad: 5 October 2023 16:25

HOCKEY: Under fredagen drar Division 2 med såväl IFK Hallsberg som Kumla Hockey i serien igång. Båda lagen har nya tränare i Gunnar Leidborg och Richard Lindelöf och dessa har Sydnärkenytt träffat.

IFK Hallsberg har den gamle målvaktslegenden Gunnar Leidborg som huvudtränare denna säsong. Efter väldigt många år på isen och i båset ser nu Leidborg slutet på sin resa. Vid 68 års ålder älskar han dock sporten än. 

-Men jag har lovat min fru att jag ska sluta innan jag fyllt 70 år, säger han. 

Ung tränare i Kumla Hockey

Gunnar Leidborg har tidigare även tränat Kumla Hockey flera säsonger. Han kommer närmast från ett utlandsäventyr i Tyskland dock. Vid sin sida kommer Leidborg ha Johan Holmstedt på tränarbänken. 

Gunnar Leidborg och tränarkollegan Johan Holmstedt i Hallsberg. Foto: Anders Björk

Ifjol gick Hallsberg längre än Kumla Hockey som hade en misslyckad säsong och var närmare botten än toppen i Division 2. Till årets säsong är Richard Lindelöf ny huvudtränare i Kumla. 

Richard är endast 24 år och detta blir hans första uppdrag som huvudtränare. Han har dock redan hunnit skaffa sig flera års rutin och gjort väldigt bra ifrån sig som assisterande tränare i Forshaga och Hudiksvall. 

Derby redan nästan vecka

Nu återvänder han till moderklubben Kumla Hockey och han anser att det finns en chans att Kumla Hockey tar sig tillbaka till Hockeyettan som man trillade ur våren 2022, efter 30 år i serien.

-Det finns absolut en rimlig chans för klubben att nå Hockeyettan igen. Vi har en sportlig chans direkt, men jag vill inte säga att det ska vara ett mål redan denna säsong, utan vi ska ta ett steg i taget så vi är redo för det när vi väl går upp, säger Richard Lindelöf. 

Kumla Hockey börjar borta mot Avesta. Även IFK Hallsberg börjar borta, de möter Smedjebacken. Redan veckan efter, fredagen 13 september möts lagen i ett derby i Sydnärkehallen. 

Ett längre reportage om de båda tränarna kommer i nästa nummer av Sydnärkenytts tidning!

Annons

Nyheter