Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey

Åskådare följer den jämna matchen som bjöd på spänning till sista sekund. Foto: Anders Björk

Kumla slog Hallsberg i derby inför 600 åskådare

Publicerad: 13 October 2023 23:11

HOCKEY: Kumla Hockey besegrade under fredagskvällen IFK Hallsberg med 2-1 i Sydnärkehallen inför 600 åskådare. Kumla är därmed obesegrade efter tre omgångar i Division 2.

597 var den exakta publiksiffran.

De fick se Hallsberg vara starkast i första perioden och ta ledningen med 1-0 genom Joel Lindberg efter 06:48. I andra perioden fick Hallsberg ett jätteläge att utöka till 2-0. Spel fem mot tre över en minut.

Hallsberg tog inte chansen

Men trots ett massivt tryck höll Kumla tätt och lagets målvakt Erik Forss kom upp med några briljanta parader. Istället för 2-0 så kom kvitteringen till 1-1 några minuter därefter.

Spelarna på väg ut till den andra perioden. En period där Kumla satte in segerrycket.

Anton Weiler hittade luckan ur snäv vinkel. Fem minuter senare satte även Kumla ledningsmålet. Viktor Greveback, som öppnat säsongen strålande, slog till direkt på Stefan Emmesjös fina passning.

Ledning ett mål inför sista perioden alltså för Kumla.

“Otroligt starkt boxplay”

Men Kumla gjorde det verkligen inte lätt för sig. Laget drog på sig fem utvisningar i sista perioden. Några av dem slarviga. Nån högst tveksam. Men Hallsberg som normalt är vassa i powerplay fick inte till det.

Även i tredje perioden fick man chansen i fem mot tre i över en minut. Kumla visade då upp ett försvarsspel som man inte var i närheten av under fjolårets miserabla säsong.

Kumla Hockey jublar efter att slutsignalen ljudit i Sydnärkehallen

Det blev nyckeln till segern.

-Jag tycker vi gör en dålig första period där Hallsberg vinner de flesta närkamper och 50/50 puckar. Andra och tredje är dock klart bättre från vår sida och vi visar upp ett otroligt starkt boxplay som stänger ner massor av fem mot fyra och fem mot tre, sade Kumlas tränare Richard Lindelöf efteråt.

Båda lagen bättre än ifjol

Känslan efter att ha sett matchen är att både Kumla och Hallsberg är bättre än ifjol. Kumla är det definitivt. Båda lagen bör ha bra chanser att hamna bland de fyra främsta som får kvala uppåt.

Båda lagens målvakter förtjänar plus för matchen. Lucas Johansson var bra i Hallsbergs kasse, men Erik Forss var mer än bra, han var briljant och räddade 31 av 32 skott.

Kumla har därmed börjat säsongen med tre raka trepoängare. För Hallsberg var detta första förlusten efter två inledande segrar. I nästa omgång på tisdag spelar Kumla hemma mot Guldsmedshyttan.

Hallsberg åker norrut för att ta sig an Fagersta.