27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Öppnar inredningsbutik på Stenevägen i helgen

Lisa Johansson har i veckan finslipat det sista inför öppningen till helgen. Foto: Anders BjörkLisa Johansson har i veckan finslipat det sista inför öppningen till helgen. Foto: Anders Björk

På lördag öppnar Lisa Johansson sin nya inredningsbutik "Bruket" på Stenevägen, i en lokal som tidigare inhyste en plåtfirma. - Det är pirrigt, men jag hoppas att det går bra, säger Lisa inför starten.

Lisa Johansson är uppväxt i Ingelsby i Askersund, men bor sedan ganska lång tid i Kumla med sin man och två barn. Längre bak i livet har hon jobbat som reseledare, i butik och inom evenemangsbranschen. Men en tragisk händelse fick henne att tänka om.

“Vet att livet kan förändras snabbt”

- 2013 gick vårt förstfödda barn bort i väldigt tidig ålder. Många av de steg jag vågar ta i livet efter det kanske jag inte hade vågat gjort annars för jag vet att saker och ting kan hända väldigt snabbt och livet kan förändras.

Med det sagt, att jobba med inredning och konst var något Lisa länge drömt om dessförinnan, men inte vågat ta steget till tidigare. Nu gjorde hon det. Började först en utbildning på Kävesta Folkhögskola inom konst & formgivning.

- Efter Kävesta sa jag upp mig från mitt tidigare jobb och började också utbilda mig till inredare & homestylist. Ganska omgående därefter började jag samarbeta med en mäklarfirma som stylist och startade då också mitt eget företag, berättar Lisa.

Hon hade inga problem att hitta jobb från början och det växte, ty det är en växande bransch med stor efterfrågan och Lisa utgjorde dessutom ett gott dagsverke. Men varför startar hon nu en helt ny inredningsbutik när det går bra som stylist?

- Det är något jag varit och nosat på tidigare och har spanat runt lite om det dykt upp en bra lokal. Och vid första besöket här kände jag direkt att “fasen den här lokalen blir perfekt att ha en liten butik i”, den ser precis ut så som jag önskade.

Siktar på öppet tre dagar i veckan

Vad vill du det här ska vara för typ av butik då?

- Jag vill ju att det ska bli ett utflyktsmål. Att känslan här inne ska vara spännande, inspirerande och välkomnande. Och när man går härifrån ska man vilja känna att man vill komma tillbaka. Det är det jag vill förmedla, sen om jag gör det eller inte återstår att se.

Lisa med några ljus som hon gjort ihop med Susanne Ivarsson Lisa med några ljus som hon gjort ihop med Susanne Ivarsson

Hur känns det nu när du ska öppna om nån dag bara?

- Det är pirrigt, men jag hoppas att det blir bra. Sen får man verkligen ha corona i åtanke och tänka på det.

Det bör nämnas att Lisa har kvar sitt företag Inreda Kvadrat som jobbar med homestyling & inredning och fortsätter driva det. Lokalen på Stenevägen hon tagit över, som tidigare inhyste en plåtfirma, kommer att ha butiken öppen torsdag, fredag och lördag. Dessutom siktar Lisa på att då och då ordna olika evenemang kring sin nya butik.

- Tjänster inom inredning växer väldigt mycket och det har hänt en hel del de senaste åren. Så min stora inkomst framöver kommer nog komma därifrån, den här butiken blir ett mervärde för mig som person, avslutar Lisa Johansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-23 12:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.