Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult tog en pinne i hemmapremiären

Det var bra med publik i historiens första match i Division 2 för klubben. Foto: Anders BjörkDet var bra med publik i historiens första match i Division 2 för klubben. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Yxhults IK spelade 2-2 i sin hemmapremiär under onsdagskvällen. Laget ledde två gånger, men gästande Lidköpings FK kom tillbaka. - Förhoppningsvis kan vi hänga kvar i tvåan, säger Kristoffer Näfver, som gjorde ett av målen.

​Det tog en halvtimme ungefär innan matchen öppnade upp sig.

Yxhults Gabriel Pettersson hade ett jätteläge med ett hårt skott som tippades över. Kristoffer Näfver hade en frispark som gick precis utanför. Lidköping hade några chanser de med, men det kändes rättvist när Yxhult tog ledningen.

En fräck överhoppning gav mål

1-0 kom i slutet av första halvlek efter en misslyckad hempassning av Lidköping. Kristoffer Näfver blev fri, visade kyla när han rundade målvakten och la in bollen i tom bur. Jublande åskådare ackompanjerades av hundskall efter målet.

Kristoffer Näfver gjorde en bra match för Yxhult och det ena målet Kristoffer Näfver gjorde en bra match för Yxhult och det ena målet

​Yxhult gick till paus med 1-0 i ryggen, men andra halvlek hann knappt börja innan Lidköping kvitterade. Ett inlägg från högerkanten som forcerades in från nära mål. Det tog dock bara några minuter innan Yxhult återtog ledningen.

En yxhultare hoppade fräckt över ett inlägg längs marken, det ställde bortaförsvaret och gav Jens Grönneberg Johansen ett kanonläge när han kom bakifrån. Jens förhastade sig inte utan tryckte distinkt dit en bredsida och målvakten var chanslös.

Med ungefär 20 minuter kvar kvitterade Lidköping ånyo, ett mål som påminde om lagets första mål. Ett hårt inlägg från högerkanten som trycktes in på första stolpen. Yxhult hade en period i andra halvlek när de såg ut att ha tappat energin, men de fann den åter och kryss får ses som rättvist efter 90 spelade minuter.

“Lidköping var bättre”

Något som Kristoffer Näfver höll med om.

- Det är en okej match från vår sida och 2-2 var väl ett rättvist resultat. Vi kommer att komma in i det mer och mer.

Ni föll med 2-0 i premiären mot Vänersborg, var de bättre än laget ni mötte idag?

- Nej det tycker jag inte, Vänersborg var mer långbollar och rakt spel, idag möter vi ett lag som ville spela sig fram och jag tycker faktiskt Lidköping var bättre än Vänersborg även om vi förlorade i första matchen.

Hur är känslan att Yxhult håller i Division 2?

- Svårt att säga, det är 26 matcher kvar och vi har bara spelat ett par. Men förhoppningsvis kommer vi klara av att hänga kvar i serien, det är det som vi siktar på, avslutar Kristoffer Näfver.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-09 21:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.