Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Ströp kattunge och misshandlade kvinna

En man från Sydnärke har dömts till tio månaders fängelse för misshandel, olaga hot, djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

Det var den 20 augusti i år som den kvinna som mannen hade ett förhållande till ringde till en socialsekreterare och bad att få hjälp att ta sig från mannen. Kvinnan berättade att hon blivit misshandlad och hotad av mannen. Polis och ambulans kom till platsen och hämtade kvinnan.

När hon kom till sjukhuset hade hon skador på kroppen efter misshandeln, bland annat blåmärken och frakturer på revbenen. Hon berättade också att mannen dödat en kattunge framför henne och att han hotat att det skulle gå likadant för henne.

Fängelse och skadestånd

Mannen, en 44-åring från Sydnärke, nekar till misshandeln och det olaga hotet. Men tingsrätten anser att kvinnan varit trovärdig i sin berättelse, och att den också stödjs av de skador hon fått.

Däremot erkänner mannen att han brutit mot djurskyddlagen: Han har haft två katter trots ett förbud att ha djur. Och djurplågeriet, när han ströp en kattunge, anser han var en olyckshändelse.

Förutom tio månaders fängelse ska mannen också betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-11-25 8:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla