Gå till innehåll
Sydnärke / Fotboll

Edvin Tellgren på landslagsuppdrag för Sverige.

Talangfulle Tellgren valde IFK Norrköping

Publicerad: 12 June 2021 0:01

FOTBOLL: Edvin Tellgren ses som länets allra största talang. 16-åringen, med IFK Kumla som moderklubb, numer spelande för Karlslunds IF, har nu skrivit på för IFK Norrköping.

​Edvin Tellgrens första klubb var IFK Kumla, där spelade han till kring tio års ålder innan familjen flyttade till Örebro och han började då i Karlslunds IF. I Karlslund har Edvin utvecklats till en talang som fått många att höja på ögonbrynen.

Den reslige 16-åringen var ordinarie som mittback i herrlaget redan ifjol, när de spelade i Division 1. I år finns han med laget i Division 2 med, än så länge, men han har nu skrivit på kontrakt för allsvenska IFK Norrköping.

Dit kommer han att flytta i augusti.

IFK Norrköping är ett av de hetaste alternativen som nämnts som Edvins nya klubb. Men även ÖSK har varit med i snacket och många klubbar utomlands har dessutom velat värva honom.

- De förutsättningar som erbjuds för mig i IFK Norrköping är helt fantastiska, säger Edvin till Sydnärkenytt under fredagen.

Edvins pappa heter Mattias Tellgren och är från Hallsberg där han började sin karriär i IFK Hallsberg. Han har även spelat i IFK Kumla, Rynninge, och Östansjö IF.

En längre intervju kommer i vårt sommarnummer som utkommer 3-4 juli.

Annons

Nyheter