Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Örebropolitiker skänkte 75 000 kr till Indianungdomar

Markus Allard lämnar över checken till Indianernas ordförande Marcus Engman. Foto: Erik Widlund.Markus Allard lämnar över checken till Indianernas ordförande Marcus Engman. Foto: Erik Widlund.

Den omsusade Örebropolitikern Markus Allard fanns på plats vid tisdagens match för att skänka 75 000 kr till Indianernas ungdomsverksamhet. - Örebropartiet är inte bara ett parti för Örebro, utan ett regionalt parti, säger Allard till Sydnärkenytt.

Markus Allard är partiledare för Örebropartiet. Han verkar även som kommunalråd i Örebro. Tillsammans med den tidigare polisen Peter Springare är han partiets mest kända ansikte utåt.

Allard har bland annat gjort sig känd som en kraftig motståndare till det så kallade BRT-projektet i Örebro, utbyggnaden av filer för snabbussar med egna körfält.

“Strunt samma om det blir Kumla”

Detta eftersom Allard anser att kostnaden blir alldeles för hög och att för många andra linjer, utanför centrala Örebro, tas bort för att kunna finansiera projektet.

Strax innan matchen mellan Indianerna och Dackarna skulle dra igång klockan 19 under tisdagen dök plötsligt Allard upp på innerplan som gubben i lådan samtidigt som speakern påtalade vad som var på gång. 

En gåva på 75 000 kr från Allard till klubbens ungdomsverksamhet. 

- Örebropartiet driver det som en fråga att vi vill sänka politikerlönerna. Själv har jag lagt en del av min politikerlön på hög i syfte att hjälpa örebroare, men strunt samma om det även blir Kumla. Det är ju nästan samma område. 

- I detta fall frågade jag Indianerna om vi kunde finna en lösning, och de blev väldigt glada över förslaget, säger Markus Allard.

Krav på att pengarna går till barn

Allard har under en tid påtalat att han ska skänka delar av sin politikerlön till olika institutioner i samhället så att det kommer folk till gagn. 

- Jag donerade nyligen 30 000 kr till en förening som hjälper hemlösa i Örebro.

Men varför skänkte du nu pengar till en förening i Kumla och inte Örebro?

- Ja, varför inte? Örebropartiet är inte bara ett parti för Örebro utan ett regionalt parti. Närke som Närke, vem fan bryr sig. Det är väl bara bra att pengarna i detta fall kommer till nytta för barn. Det var det som var mitt villkor, att pengarna skulle gå till föreningens barn så de får större chans att utvecklas..

Har du varit på speedway förut förresten?

- Nä, faktiskt inte. Det här är första gången. Och det var väl trevligt.

“En blixt från klar himmel”

Robert Eriksson är ungdomsansvarig hos Indianerna.

- Det känns helt fantastiskt. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga än så. Men det kommer att göra en enorm skillnad för oss och våra framtidsplaner.

Det är inte helt klart hur pengarna kommer att användas till nytta för ungdomarna, något sådant beslut har inte tagits än. Men med stor sannolikhet kommer det att köpas in mer utrustning och annat som har med sporten att göra.  

- Det kom som en blixt från klar himmel och var absolut inget vi hade väntat oss. Egentligen skulle överlämnandet skett redan vid förra hemmamatchen, men det var så dåligt väder då så vi sköt på det till nu, avslutar Robert Eriksson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-08-31 8:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla