Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Livsmedelsbutik på
väg att byta ägare

Nick Zand Karimi i butiken i Pålsboda. Foto: Henrik ÖstenssonNick Zand Karimi i butiken i Pålsboda. Foto: Henrik Östensson

Nick Zand Karimi, som sedan några år driver Ica Nära i Pålsboda är på väg att lämna Pålsboda. Icabutiken ska säljas.
– Det stämmer. Jag har uppskattat både kunder och personal i Pålsboda mycket, men har fått chansen att utvecklas karriärmässigt och överta en större butik, på en annan ort, säger handlaren till Sydnärkenytt.

Butiken i Pålsboda har under Nicks ledning moderniserats en hel del. Bland annat har i stort sett alla frysar, kylar och all inredning bytts ut. Nick har också bidragit till att ventilation och uppvärmning byggts om, vilket inneburit en stor energibesparing. Nick var också en av de första i länet att satsa på ett reservelverk till sin butik, för att klara strömavbrott.

– Jag har fått möjlighet att överta en betydligt större Ica-butik i Skåne, Höganäs. Så vi kommer dra upp bopålarna och flytta dit. Det har varit bra år i Pålsboda och jag har trivts bra. Men nu har jag fått chansen att utvecklas, ta mig an nya utmaningar. Det är en bra tid i livet att ta ett sådant steg.

Ica sköter försäljningen

När en Icabutik säljs så är det Icas huvudkontor som tar över ansvaret. De sköter i princip hela processen. Flera avdelningar, juridik, och HR som exempel, är inblandade. 

– Ja, det är en process som jag har mycket litet inflytande över. Man letar helt enkelt upp en lämplig handlare, som man tror kan passa för att att driva den här butiken. Så gick det till när jag kom hit, så kommer det gå till nu. När det är klart kommer vi att bestämma ett datum för överlåtelse. Fram tills dess rullar allt på som vanligt. Kunderna kommer inte påverkas, säger Nick.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-19 13:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla