Gå till innehåll
Askersund / Fotboll

Storseger för SIK

Publicerad: 28 June 2016 12:06

SIK skulle sätta högt tempo i matchen redan från start och detta gav utdelning direkt, 0-1 målet kom redan i inledningen av matchen genom Emma Skålberg. I 18:e matchminuten utökade Ida Sjöholm till 0-2.

SIK bjöd på fint spel mellan lagdelarna och Nora såg mest chockade ut efter den höga starten i matchen. SIK skapade flertalet vassa chanser och med lite mer fokus i avsluten kunde det lika gärna stått  0-4 men istället skulle Nora reducera i matchminut 38 på en fast situation:

Bollen slås in med en bredsida längs marken förbi den uppställda muren och rullar in mot mål och efter en tilltrasslad situation in i nätmaskorna. Men närmare än så kom inte hemmalaget. Halvtidsresultat 1-2.

Stort bollinnehav

I andra var det Skyllberg som fortsatte ha stort bollinnehav och spelade bra fotboll, det skulle ge resultat med 1-3 målet i början av andra halvlek genom Julia Lindmark.

SIK-målvakten fick rädda ett friläge en kvart in i andra halvlek när Nora-spelare kom igenom men efter det fylldes SIK-laget med energi och utökade sin ledning till både 1-4, 1-5 och till sist 1-6.

SIK:s målskyttar för kvällen: Emma Skålberg 2, Ida Sjöholm 2, Julia Lindmark och Emilia Westerberg.

Fyra i serien

Nu är det sommaruppehåll till den 7 augusti då SIK åker till Fagersta för att ta revansch mot serietvåan Västanfors FK efter den snöpliga 0-1 förlusten i 88:e matchminuten när de besökte Skyllbergsvallen i inledningen av vårsäsongen.

SIK tar uppehåll med 14 inspelade poäng, på en fjärde plats i division tre. Fyra vinster, två oavgjorda och tre förluster och med 17 gjorda mål och tolv insläppta.