Gå till innehåll
Askersund

Nyinvigt. Foto: Alf Anneborg

Nya huset i Västra Strandparken är invigt

Publicerad: 5 February 2019 15:58

På tisdagsförmiddagen var det dags för årets första avbockning i Askersund. Den här gången gällde det senaste huset i Västra Strandparken, ett vackert vinkelbyggt hus med 22 lägenheter, där alla är sålda utom en.

Barbro Holmlund, boende i huset, bockar av.
Det var första gången som nyblivna kommunalrådet Caroline Dieker höll ”avbockningstalet”.

Läget är oslagbart: 25 meter till Vättern och nästan lika nära till kulturhuset nya Sjöängen. Promenadavstånd både till torget och hamnen.

Trivs med småstadens närhet

Barbro Holmlund är en av de nyinflyttade i huset. Barbro, som är nypensionerad lärare, bodde i Askersund fram till 1999. De senaste åren har hon bott i Bromma.

Varför väljer du att flytta tillbaka till Askersund?

– Närheten till mitt Fritidshus på Forsanäset är viktig, säger Barbro, som trivs med småstadens närhet mellan människor.
– Jag tycker också att det är ett fantastiskt hus och en fin lägenhet, avslutar Barbro, som fått det viktiga uppdraget att göra själva avbockningen.

Därför försvann björkarna

Att ett antal björkar mellan huset och stranden har tagits ner, har väckt en del protester. Sydnärkenytt har kontaktat Kultur-och tekniknämndens chef Mårten Eriksson som ger följande besked:
– Enligt detaljplanen för området skall en bilväg anläggas på björkarnas plats. Där skall också bli nya parkeringsplatser, som skall ersätta dem som försvunnit vid husbygget. Parkeringsplatser avsedda för fritidsfolkets behov när de till exempel skall ut med sina båtar. Nya träd kommer också att planteras som ersättning för björkarna.

Barbro Holmlund trivs med boendet i Västra Strandparken.
Annons

askersund