Gå till innehåll
Sydnärke

15 augusti blir det åka av på Sannahed när delar av världseliten kommer för att göra upp om EM-bucklan. Foto: Jonas Eklind

EM avgörs
på Sannahed

Publicerad: 20 March 2015 13:49

SPEEDWAY: Kumla har blivit utvald som en av fyra orter för att arrangera en deltävling i EM 2015 den 15 augusti på Sannahed. 16 förare gör upp om titeln, regerande mästare är ryssen Emil Sajfutdinov. - Vi har arbetat länge för få hit en internationell tävling och är stolta över det gett resultat, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg.

Kumla blir den enda arrangörsorten av EM i Sverige. Sammanlagt är det fyra orter där tävlingar avgör vem som ska bli Europamästaren. Deltävlingen på Sannahed blir den tredje innan det avslutas 19 september i Ostrów, Polen.

"Sätter Kumla på kartan"

- Indianerna har under en längre tid arbetat för att få en internationell tävling till ICA Maxi Arena, och klubben är mycket stolt över att arbetet nu gett resultat, säger ordförande Dan-Åke Moberg.

Det lär dyka upp fans från flera länder, inte bara hemmasupportrar, 15 augusti. Foto: Niclas Svidén.

EM är relativt nytt men har snabbt etablerat sig som ett prestigefyllt mästerskap. Regerande mästare är Emil Sajfutdinov, på andra plats ifjol kom Peter Kildemand och trea ännu en dansk, Nicki Pedersen. Kvaltävlingar för att vara med i EM arrangeras under våren, sammanlagt finns det 16 platser.

- Arrangemanget sätter Kumla och hela regionen på besöks- och TV-kartan, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson. 

Biljetter kommer att börja säljas från 20 mars via Ticnet och Dan-Åke Moberg tror det kan bli mycket folk på plats. 

- Det är stor risk att biljetterna kommer vara utsålda innan tävlingen, så för att vara garanterad biljett bör man köpa tidigt, säger han.

Annons

Nyheter