Gå till innehåll
Hallsberg / Brott
Vapensköld och skylt

En ung man dömd för olaga hot..Foto: Axel Frisén

Ung hallsbergsbo döms till
fängelse för rån och olaga hot

Publicerad: 25 April 2024 13:05

Mor och dotter körde försiktigt i sin bil på Trädgårdsgatan i Hallsberg. Det var den 17 januari i år och det hade snöat och var halt på vägarna. En ung man kom också gående på Trädgårdsgatan. För att påkalla hans uppmärksamhet tutade bilföraren på fotgängaren. Det skulle hon inte ha gjort.

Fotgängaren, en 19-årig man från Hallsberg, tog fram ett pistolliknande föremål och riktade på nära håll pistolen mot föraren i bilen.
De blev förstås förskräckta, kände sig hotade, körde i väg och ringde polisen. En patrull var på plats ganska omgående och kunde gripa den unge hallsbergsbon. Det visade sig att han hade en softairgun och en morakniv på sig. Dessutom var han påverkad av narkotika.
Nu har han dömts för grovt olaga hot, brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål och ringa narkotikabrott.
Hallsbergsbon döms också för att han rånat en annan på dennes airpods. 19-årngen följde efter den andre efter en busstur, tog fram en kniv och hotade sig till airpodsen. Det här hände den 15 januari i år på Järnvägsgatan i Kumla

Hade hotat även en man

Den 19-årige mannen från Hallsberg döms dessutom för att hota en annan ung man utanför Ica Maxi i Kumla. 19-åringen hade för avsikt att råna den andra på dennes mobiltelefon och tog fram en kniv, men rånet fullbordades aldrig.
Hallsbergsbon döms till fängelse i två år och tre månader. Han har sedan en tid suttit häktad, och där ska han bli kvar tills domen vinner laga kraft. Förutom fängelsestraffet ska 19-åringen också betala skadestånd till de han utsatt för hot och rån. Han ska bland annat betala 20 000 kronor i skadestånd till den kvinna som körde bilen i Hallsberg när han riktade ett pistolliknande föremål mot henne.

Annons

hallsberg