Gå till innehåll
Hallsberg

Sydnärkejour hamnar i Kumla

Publicerad: 11 October 2012 3:13

Sydnärkejour ska  öppna i Kumla

En ny jourmottagning ska inrättas på Fylstamottagningen i Kumla. Det görs för att förbättra tillgängligheten under jourtid för invånarna i Sydnärke. Den nya jourmottagningen kommer att öppna före årsskiftet.
Det beslöt Landsstingsstyrelsen formellt i tisdags efter att majoriteten av (s), (mp) och (v) sedan tidigare varit överens i frågan.

Tanken är att avlasta jouren i Örebro och att Sydnärkeborna ska få kortare resor. För några år sedan låg jouren hos vårdcentralen i Hallsberg men  flyttades till Örebro.

Hyrläkare?

Hur bemanningen av den nya jourmottagningen ska lösas under kvällar och helger är inte klart. Nyanställningar måste sannolikt göras och det har varit tal om att ha hyrläkare för denna verksamhet.

Landstingsstyrelsen vill också att förutsättningarna för att inrätta ytterligare en jourmottagning i Örebro ska utredas, enligt pressmeddelandet efter tisdagens möte.

Därför bildas en samverkansgrupp med representanter från USÖs akutklinik och andra kliniker som berörs av akutvård, samt vårdcentralerna i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Idag finns tre jourmottagningar i länet, en på Baggängens vårdcentral i Karlskoga, en på Lindesbergs vårdcentral och jourmottagningen på Nygatan i Örebro.

Annons

hallsberg