28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkejour ska  öppna i Kumla

En ny jourmottagning ska inrättas på Fylstamottagningen i Kumla. Det görs för att förbättra tillgängligheten under jourtid för invånarna i Sydnärke. Den nya jourmottagningen kommer att öppna före årsskiftet.
Det beslöt Landsstingsstyrelsen formellt i tisdags efter att majoriteten av (s), (mp) och (v) sedan tidigare varit överens i frågan.

Tanken är att avlasta jouren i Örebro och att Sydnärkeborna ska få kortare resor. För några år sedan låg jouren hos vårdcentralen i Hallsberg men  flyttades till Örebro.

Hyrläkare?

Hur bemanningen av den nya jourmottagningen ska lösas under kvällar och helger är inte klart. Nyanställningar måste sannolikt göras och det har varit tal om att ha hyrläkare för denna verksamhet.

Landstingsstyrelsen vill också att förutsättningarna för att inrätta ytterligare en jourmottagning i Örebro ska utredas, enligt pressmeddelandet efter tisdagens möte.

Därför bildas en samverkansgrupp med representanter från USÖs akutklinik och andra kliniker som berörs av akutvård, samt vårdcentralerna i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Idag finns tre jourmottagningar i länet, en på Baggängens vårdcentral i Karlskoga, en på Lindesbergs vårdcentral och jourmottagningen på Nygatan i Örebro.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2012-10-11 3:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.