Gå till innehåll
Sydnärke

Vad ska vi hitta på idag då? kanske de säger till varann. Många av fotona på Zooms utställning har djurmotiv.

Naturmotiv i fokus
när Zoom ställer ut

Publicerad: 16 February 2014 18:59

Fotoklubben Zooms medlemmar ordnade utställning under helgen, med namnet "Sevärt", där de visade upp sina favoritbilder. - Vi har allt från nybörjare till de som livnär sig på att fota i klubben, sade ordförande Johannes Larsson.

1976 bildades Zoom, klubben har sitt säte och ursprung i Odensbacken, men de 41 medlemmarna kommer från stora delar av länet, till exempel Kumla och Hallsberg. 

Andra tisdagen varje månad träffas klubbens medlemmar för ett månadsmöte. Det brukar ofta bestå av någon gästföreläsare, bildvisningar och olika tävlingar. 

Gör fotoresor ihop

Zoom har fostrat och utvecklat många nu framgångsrika fotografer. En bra chans till utveckling är de träffar där medlemmarna lär varandra fototips och teknik och där man pratar om varandras bilder. 

Andra aktiviteter som anordnas är fotoresor, olika kurser och besök på utställningar. Men under helgen var det Zooms egen tur att ha en utställning, som gick under namnet "Sevärt!".

- Det är 21 av våra medlemmar som valt ut två av sina favoritbilder som de fått ställa ut, berättar ordförande Johannes Larsson på plats i Kumla biblotek.

Inne att fota

Hur är statusen i klubben?

- Den är bättre än någonsin, vi har fått många nya medlemmar de senaste åren, tidigare var det nästan bara män i klubben, men senaste tiden har vi fått in en hel del tjejer. Vi har allt från nybörjare till de som livnär sig på att fota i klubben.

Det är väldigt inne att fotografera, varför är det så just nu?

- Det har ju blivit mer lättillgängligt i och med att man inte behöver lägga en förmögenhet på en kamera som tar bra bilder, nu för tiden tar ju till och med mobilerna bra bilder. Sen har säkert Instagram bidragit till få upp intresset med, sade Johannes Larsson 

En av klubbens medlemmar, Gigi Ström, har dessutom en egen utställning just nu hos butiken Vardagslyx i Kumla. Den startade igår och fram till den sista mars går det besöka utställningen som går under namnet "I väntan på mars"

Annons

Nyheter