06 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58
Bryggan. En bild tagen av Loa Andersson som visar hur Hjälmaren kan se ut en sommardag.
Pojke och gäss. Micaela Karlssons bild är tagen i en park i London.
Vägen. "Det riktigt sved i näsan, en svinkall vinterförmiddag i Kvismaren", säger fotograf Rolf Wiking om sin bild.
Den blyge. Ulla-Britt Sandvalls bild visar en nyfiken ko som stod och tittade länge bakom husknuten, men den vågade aldrig komma fram.
Räv. En nyfiken och nästan tam räv i Vemdalen fångades på bild av Sven-Erik Andersson.
Lerinpackning har fotograf Carin Gustavsson döpt sin bild till. En vattenbuffel i Uganda som nyss svalkat av sig i ett vattenhål.
Solfjädern. Gigi Ström fångade en sädesäla på bild i april 2013. "Det är ovanligt man får bild på en fågel som fäller ut hela vingspannet", sade Gigi.
Alice. Johannes Larsson var ute efter att få fransk känsla i sin bild.
Några av Zooms utställare. Bakre raden från vänster Carin Gustavsson, Sven-Eric Andersson, Johannes Larsson. Främre rad från vänster Rolf Wiking, Gigi Ström, Micaela Karlsson

Sevärt en riktigt sevärd fotoutställning

Fotoklubben Zooms medlemmar ordnade utställning under helgen, med namnet "Sevärt", där de visade upp sina favoritbilder. - Vi har allt från nybörjare till de som livnär sig på att fota i klubben, sade ordförande Johannes Larsson.

1976 bildades Zoom, klubben har sitt säte och ursprung i Odensbacken, men de 41 medlemmarna kommer från stora delar av länet, till exempel Kumla och Hallsberg. 

Andra tisdagen varje månad träffas klubbens medlemmar för ett månadsmöte. Det brukar ofta bestå av någon gästföreläsare, bildvisningar och olika tävlingar. 

Gör fotoresor ihop

Zoom har fostrat och utvecklat många nu framgångsrika fotografer. En bra chans till utveckling är de träffar där medlemmarna lär varandra fototips och teknik och där man pratar om varandras bilder. 

Andra aktiviteter som anordnas är fotoresor, olika kurser och besök på utställningar. Men under helgen var det Zooms egen tur att ha en utställning, som gick under namnet "Sevärt!".

- Det är 21 av våra medlemmar som valt ut två av sina favoritbilder som de fått ställa ut, berättar ordförande Johannes Larsson på plats i Kumla biblotek.

Inne att fota

Hur är statusen i klubben?

- Den är bättre än någonsin, vi har fått många nya medlemmar de senaste åren, tidigare var det nästan bara män i klubben, men senaste tiden har vi fått in en hel del tjejer. Vi har allt från nybörjare till de som livnär sig på att fota i klubben.

Det är väldigt inne att fotografera, varför är det så just nu?

- Det har ju blivit mer lättillgängligt i och med att man inte behöver lägga en förmögenhet på en kamera som tar bra bilder, nu för tiden tar ju till och med mobilerna bra bilder. Sen har säkert Instagram bidragit till få upp intresset med, sade Johannes Larsson 

En av klubbens medlemmar, Gigi Ström, har dessutom en egen utställning just nu hos butiken Vardagslyx i Kumla. Den startade igår och fram till den sista mars går det besöka utställningen som går under namnet "I väntan på mars"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-02-16 18:59
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.