20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Frykens kungar tävlar för Hallsberg

För femte gången de sex senaste åren vann Teampike 2000 från Hallsbergs Sportfiskeklubb tävligen Gäddfestivalen i sjön Fryken. - Folk därifrån har insett att det inte handlar om tur, sade segraren Micke Norén.

De ärrade fiskarna i trakterna kring sjön Fryken i Värmland är kanske lite trötta på paret Fredrik Johansson och Micke Norèn från Hallsbergs Sportfiskeklubb vid det här laget.

Fem av de sex senaste åren har nämligen paret tagit hem den stora tävlingen Gäddfestivalen som anordnas på sjön varje höst och 2013 var det dags igen.

- Jag tror folk har insett att fiske inte handlar om tur och de lokala fiskarna tyckte vi var värdiga vinnare då vi fick ihop den största sammanlagda vikten någonsin, sammanfattade Micke Norèn segern.

Sluttävlat på Fryken

Tävlingsprincipen i Gäddfestivalen är catch and relaese. Det betyder att fångsten tas upp, mäts och fotograferas, innan den kastas i igen och den som fått ihop störst fångst efter två dagars fiskande står som segrare.

Teampike 2000 fick elva gäddor på lördagen och åtta på söndagen och drog återigen det längsta strået bland de 153 båtar som ställde upp i tävlingen. Någon mer gäddfestival på Fryken blir det dock inte från och med nu.

- Kils Sportfiskeklubb, som ordnar tävlingen, tycker det är för mycket att fixa med, så det blev ett värdigt slut på tävlingen med 20-års jubileum i år, sade Micke Noren.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-10-09 11:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.