Gå till innehåll
Sydnärke

Antonio Lindbäck var på sitt bästa åkhumör och tappade inte en poäng mot Dackarna. Nu ställs han mot gamla klubben Piraterna i semifinal. Foto: Jonas Eklind.

Indianerna till semi
- körde över Dackarna

Publicerad: 2 September 2014 20:03

SPEEDWAY: Efter tio körda heat ledde Indianerna tisdagens kvartsfinal på Sannahed med hela 40-20 och närmade sig med stormsteg semifinal. Utklassningen fortsatte efter paus inför 3 333 åskådare och matchen slutade 58-32 (totalt 101-79). Nu väntar Piraterna i semifinal. - Vi kör för Iversen nu, sade lagledare Dalle Andersson-Bäckström.

Ett skadedrabbat Dackarna hade ingenting att sätta emot ett vasst Indianlag denna kväll.

När Antonio Lindbäck och Mikael Max gick i mål 35-40 meter framför närmsta Dackeförare i heat 11 var det inte bara  en symbolisk bild för matchen utan man säkrade även segern och avancemang till semifinal i detta heat.

Laddat Piratmöte

I heatet efter bommade Piotr Protasiewicz starten men det kvittar hur Pepes starter är på Sannahed i år, han hittar alltid vägar förbi ändå. Detta heat var inget undantag och två kurvor senare hade han tagit sig förbi båda bortaförarna. Pepe var en av flera hemmaförare som leverade ypperlig körning och gav  fina formbesked inför semifinalen där man nu ställs mot Piraterna från Motala. 

Ett alltid laddat möte, men extra mycket i år med de kontroverser som varit mellan klubbarna och framförallt lagledarna ett par veckor bakåt i tiden.

Det var Elit Vetlanda som hade fördelen välja motståndare först och tog Rospiggarna vilket gjorde att Indianerna fick Piraterna, första matchen körs nästa vecka i Motala.

Iversen ledsen

- Jag trodde inte det skulle gå så lätt idag, jag trodde vi skulle få betydligt bättre motstånd. Men det är kul att vi får en riktig genomkörare och kan gå in i semin med bra självförtroende, summerade lagledare Dalle Andersson-Bäckström. 

Ni vinner med stora siffror idag är du helnöjd eller känner du det finns mer att ge?

- Jag är nöjd, det är Swiderski som inte riktigt kommer in i det. Men det är flera som kliver fram idag och sen har vi ett riktigt bra reservpar.

Har ni haft kontakt med Iversen efter hans skada, kör ni för honom nu?

- Det är precis det jag sa när jag pratade med honom, att vi kör för dig nu. Det är klart han är jätteeledsen inte kunna vara med, går vi hela vägen och tar guld kommer han inte få uppleva det, men det är sån den här sporten är och jag hoppas han kommer tillbaka nästa år.

"Aldrig problem med Pepe"

Dalle hintade om att klubben eventuellt kan ta in en ny förare i truppen efter Iversens skada.

- Vi får se, klart man kanske skulle ha nån som back-up, för man vet aldrig det kan komma fler skador och då är det bra ha nån där.

Under matchen avslöjades det att store publikfavoriten Piotr Protasiewicz skrivit på ett nytt kontrakt för ytterligare två år i klubben. 39-årige Pepe har varit fantastiskt bra i år och det behövdes inga långa förhandlingar innan beslutet parterna mellan.

- Det är jättekul verkligen, man ser fansen visa upp en stor banderoll idag där de vill han ska stanna. Och jag vet att med Pepe är det aldrig några problem när det gäller kontrakt utan han säger bara samma kontrakt som innan så kör vi.

Fansen fick som de ville och Pepe kör ytterligare två säsonger i Indianerna.
Holta tror på Indianerna

Antonio Lindbäck avslutade måndagens match i Målilla mycket bra och fortsatte på den inslagna vägen under tisdagen. Avesta-sonen körde fullt sina fyra heat och såg ut att trivas som fisken i vattnet.

- Banan var suverän och vi kämpade på alla som vi skulle göra, vi hittade bra inställningar och hoppade iväg bra från start, allting blir så mycket lättare om man kommer iväg bra i starten, vi hade kul på banan idag.

Ex-Indianen Rune Holta var den som stod upp bäst av Dackeförarna under matchserien. Fler hade behövt kliva fram och Holta erkände att man föll mot ett bättre lag.

- Vi kom aldrig in i matchen, vi vet nu vad vi gjorde för fel med inställningarna men vi förstod det för sent. Jag hittade rätt de två sista heaten, då hade jag riktig fart i grejerna och kände jag kunde slå vem som helst.

- Men det är en del av spelet, man måste klara av att justera cykeln till olika banor och där var vi inte bra nog idag. Kan Indianerna behålla laget och inte åka på fler skador har de en god chans att gå riktigt långt, sade den sympatiske norrmanen.

INDIANERNAS BETYG 1 - 5

Fredrik Lindgren 3: Har klivit fram i slutspelet och höjt sin nivå. Behöver fortsätta köra på den här höga nivån om Indianerna ska gå riktigt långt.

Piotr Swiderski 2: Den Indian som hade det kämpigast på ovalen och nära bli underkänd idag igen. Haft svårt att övertyga under matchserien och behöver höja sig. För det kan han väl?

Kenneth Bjerre 4: Mycket bra insats och bäste poängplockare med sina 13. Startsnabb!

Cameron Woodward 3: Trea är ett högt betyg om man tar fem poäng på fyra heat, men hade faktiskt tre bonuspoäng med och två av hans fyra heat var femettor. Skulle han bara kunna ha bättre starter (för där brister det) skulle det kunna bli riktigt bra.

Piotr Protasiewicz 4: Lika bra som alltid på Sannahed och att han skrivit på för två nya år tackar vi för.

Mikael Max 3: Precis som i gårdagens match, dominant i reservheaten, men har betydligt svårare hävda sig i övriga heat.

Antonio Lindbäck 4: Full pott på fyra heat då ska man väl ha högsta betyg? Nja visst var Antonio på sitt bästa humör, men för en femma krävs ändå lite bättre motstånd än han hade i sina heat.

Laddar spelare...
Annons

Nyheter