Gå till innehåll
Sydnärke

Bästa publiksiffran på väldigt länge kan det bli när EM-deltävling genomförs på Sannahed. Foto: Anders Björk

"Hoppas på över
6 000 i publiken"

Publicerad: 14 August 2015 15:26

Det mesta ser bra ut inför lördagens EM-deltävling på Sannahed. Alla fyra "hemmahopp" är friska, väderprognoserna talar om sol och polska One Sport, som arrangerar EM, säger sig vara mycket nöjda med Indianernas jobb inför tävlingen. - Vi har sålt 1 400 biljetter i förköp och hoppas på över 6 000 i publiken, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg.

Lördagens EM-deltävling på Sannahed blir den största tävlingen sedan JVM-finalen 2003 där Jarek Hampel vann, med Fredrik Lindgren som fyra. 16 förare gör upp, av dessa är fyra Indianer, Antonio Lindbäck, Piotr Protasiewicz, Artem Laguta och Fredrik Lindgren som fått ett wildcard till denna deltävling. Dessutom är Joel Andersson första reserv.

Antonio trea i tabellen

Antonio Lindbäck ligger på en sammanlagd tredje plats efter Emil Sajfutdinov och Nicki Pedersen i toppen av EM-tabellen. En bra tävling av Antonio under lördagen ger honom ett bra utgångsläge inför den fjärde och sista deltävlingen i Polen.

Hur är då läget dagen innan? Vi åkte ut till Sannahed och tog oss en titt där febril aktivitet pågår för att färdigställa allt. Funktionärer från hemmaklubben jobbar, så gör även polacker på plats som håller på och sätter upp ny reklam runt hela banan.

- Vi hade sålt 1 400 biljetter på förköp i morse, berättar Indianernas ordförande Dan Åke Moberg.

En siffra du är nöjd med?

- Nja, jag hoppas vi kan komma upp i 1 800 biljetter i förköp till imorgon och det tror jag vi kommer göra med. Vi har sålt en hel del biljetter senaste dagen. Det ska ju bli bra väder så jag hoppas på över 6 000 i publiken.

"Det är halvkaos"

Hur ser det ut annars inför tävlingen?

- Det är halvkaos, men det är precis som det brukar vara. Det är mycket att tänka på och som ska vara annorlunda mot vanligt, bland annat ska ju all vanlig reklam ner och ny sättas upp istället.

På plats är även arrangören av EM, polska One Sport. Enhetligt klädda har de just avklarat lunchen som bestod av pasta, och Jan Konikiewicz, Vice President för One Sport tar sig tid för några frågor.

- Jag är väldigt optimistisk inför tävlingen och tycker klubben gjort ett bra jobb inför den. Det är en viktig tävling då det är den näst sista deltävlingen inför avslutningen och med tanke på även vädret ska bli fint tror jag på en bra tävling.

Jan Konikiewicz har varit i Kumla sedan i måndags, sedan i onsdags har alla medarbetare från One Sport varit på plats och Konikiewicz ser inga problem inför lördagen.

One Spot hoppas få återvända

- Det är alltid saker att lösa inför en tävling, men allt som behövts fixats har gjort det väldigt snabbt, så det är inga stora problem inför imorgon.

Vad säger du om potentialen för EM, kan det vara lika stort, eller större än GP om några år?

- Vi vill inte jämföra på det sättet, men vi är väldigt nöjda med hur vi har utvecklat EM sedan 2013, det har blivit mycket bättre och går allt bra imorgon hoppas vi på att återkomma till Kumla för tävling även nästa år, sade Jan Konikiewicz.

Att lösa parkering blir något dyrare än normalt.

Kumla Hotel ansvarar för mat och dryck under tävlingen och har så gjort under veckan, man var på plats i lördags när partajbandet Quick & Rydell spelade på Sannahed, men det dök inte upp lika många som man hoppats på.

- Det var dålig uppslutning och det var lite synd för showen var kanonbra. Vi hade dock nästan fullt i tältet hela tiden, men nästa gång måste det till bättre marknadsföring innan, för jag hoppas det blir fler gånger, det här är en suverän arena ordna arrangemang på.

Ganska tomt utanför

Utanför arenan på gräsytan står några husbilar uppställda och redo för helgen och morgondagens tävling. Ganska få dock, undertecknad hade tippat på några fler, men endast fem finns där vid denna tidpunkt runt klockan 14 på fredagen. Några av gästerna är från Mariestad.

Göran Landberg och sambon Tina är laddade inför EM i Kumla.

- Vi kom hit tidigare idag och ser fram mot tävlingen imorgon, vi är och kollar på Indianerna rätt ofta också berättar Göran Landberg.

Med i resesällskapet finns även Görans sambo Tina, som undertecknad tyvärr missade ta efternamnet på, men Tina intygar att de är rätt ofta i Kumla.

- Så ofta vi kan, vi ser Indianerna köra oftare än Örnarna och jag håller en extra tumme för Antonio Lindbäck imorgon.

Vad ska ni göra ikväll då?

- Vi åker hem till min syrra, hon bor här i Kumla och så blir det lite grillat och jag tror det kommer rulla in mer folk som sover över här under eftemiddagen, sade Tina från Mariestad.

Annons

Nyheter