Gå till innehåll
Laxå / Kultur

Välkände "Willy", känd från Bygglov, har sadlat om och blivit musiker. Här med kollegan Nulle. Foto: Cristina Söderberg

Hasselfors redo för kalas till helgen

Publicerad: 8 August 2019 16:15

På lördag intar ”Willy`s dream team with Kenta” scenen i Hasselfors och rockar loss på Hasselforskalaset. Arrangörer är som vanligt Byalaget tillsammans med ett 70-tal ortsbor som ställer upp och bjuder in till en trivsam dag.

I år är det 21:a gången som kalaset äger rum vid torget med omnejd. Här finns loppissäljare (ingen föranmälan krävs), veteranbilsutställning med pris till finaste bilen och utlottning av presentkort, aktiviteter för barnen, kaffeservering med hembakat bröd och i Hasselgården serveras ”raggvåfflor” med fläsk och lingon som brukar ha en rykande åtgång.

Drar igång kl 10

Hans Wiberg är konferencier och håller i programmet som börjar kl 10.00. För underhållningen svarar Willy Björkmans ”dream team” med Kenta Pettersson.

Bandet är nybildat, men drömmen om att spela ihop har funnits länge hos Willy och Kenta som träffades för många år sedan när båda jobbade vid TV4. Willy som ”fixare” i programmet Bygglov och Kenta som fotograf.

Kenta, Willy och trummisen Dan. Foto: Privat

Tillsammans med Nulle, Dennis och Tomas har nu gruppen ”Willy´s dream team with Kenta” kört igång och spelar främst 60-talsmusik och rock

Willy, infödd stockholmskis, började sin yrkesbana som utbildad bilmekaniker men övergav verkstaden och jobbade som dekorsnickare hos Robert Aschberg, trots att han saknade snickarutbildning.

– Jag gick den långa vägen, säger Willy.

Blev folkkär genom Bygglov

När TV4 startade ”Bygglov” hamnade Willy framför kameran och blev en folkkär ”fixare” i programmet, som sändes under tretton säsonger.

– Mitt musikaliska intresse började med att jag byggde en elgitarr och tyckte det verkade coolt. Man hade ju inte råd att köpa någon, säger Willy.

Kenta, även han född i Stockholm, utbildade sig till elektriker samtidigt som han gick i gitarrskola på kvällarna. – Läraren hette José Gomes från Spanien, en otroligt duktig gitarrist. Så bra ville jag också bli, säger Kenta.

Vid sidan av jobbet som elektriker spelade Kenta med olika band på kvällarna. Under en spelning i Kungsträdgården bad en fotograf från en kvällstidning Kenta att ta några bilder uppe på scenen. Bilderna gillades och publicerades.

"Kenta" bor numer i Laxå

Händelsen ledde till att han valde en ny inriktning i yrkeslivet och utbildade sig till fotograf och filmare. Efter en kort period hos SVT fortsatte han hos TV4.

– Min grej var naturfilm och jag har gjort en massa filmer under åren, säger Kenta som numera är bosatt i Laxå kommun.

- Kenta och jag funkar så bra för vi har nog lite samma bakgrund. Men det är först nu som vi har tid att lira på riktigt. Kenta är ju en värsting på gitarr, ett proffs och jag får nog vara glad att jag får vara med, säger Willy.

– Nu är man ju fri från Bygglov, he he. Mitt mål i livet är att göra det som inte blev av när man var sexton bast, så se upp nu kommer vi, avslutar Willy.

Annons

laxa