Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Mateusz Szczepaniak får ett korttidskontrakt.

Indianerna värvar
mitt under säsong

Publicerad: 21 June 2017 22:56

SPEEDWAY: Adrian Miedzinski förväntas bli borta nästan en månad. Indianerna har därför under onsdagskvällen gjort klart med en ersättare: Mateusz Szczepaniak, som leder snittligan i polska andraligan.

Indianerna har verkligen inte haft något flyt med skador i år. Först var det Milik som skadade sig och missade flera matcher. Därefter var det Nikolai Klndts tur.

Miedzinski skrivs ur truppen

Även landsmannen Kenneth Bjerre har varit skadad och missade matchen mot Smederna. Och nu senast alltså Miedzinski, som dessförinnan kört så bra.

Miedzinski (till höger) med Pepe efter vinsten mot Rospiggarna. Foto: Anders Björk

Polacken saknades mot Masarna i tisdags och den skaderapport som nu kommit är rätt så dyster. Han förväntas vara borta till 15 juli då han siktar komma tillbaka till en deltävling i EM.

Lagledare Peter Johansson har därför agerat och värvat in Mateus Szczepaniak på ett korttidskontrakt över 28 dagar. 

- Szczpaniak leder snittligan i andraligan i Polen och håller sig väl framme i internationella kval", skriver lagledare Peter Johansson om det 30-åriga nyförvärvet.

Miedznski skrivs därmed ur truppen till 25 juli och missar garanterat minst de tre kommande matcherna. Szczpaniak går med stor sannolikhet rätt in i startsjuan på tisdag. (ABj)

Annons

kumla