19 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Förskola hotades med stängning på måndag

Personal från förskolan Fjärilen och några föräldrar tog sig till Stadshuset under fredagen för att protestera. Foto: Anders BjörkPersonal från förskolan Fjärilen och några föräldrar tog sig till Stadshuset under fredagen för att protestera. Foto: Anders Björk

Den privatägda förskolan Fjärilen skulle få stänga sin verksamhet omgående på grund av att man, enligt kommunen, inte skickat in ett godkänt elbesiktningsprotokoll. Men personal från Fjärilen och föräldrar tog sig till Stadshuset för att protestera, och beslutet hävdes.

Kring klockan 15 anländer undertecknad till Stadshuset med knapphändig info om ett pågående möte mellan ansvariga från Kumla kommun, förskolan Fjärilen och några föräldrar med barn som går på skolan.

Fick hastigt besked om stängning

Det råder oenighet och förvirring på plats. Fjärilen har nyss fått besked att skolan inte får ha öppet från måndagen på grund av ett dokument om det byggnadsmässiga som inte ska ha skickats in i tid/eller skickats in felaktigt, enligt kommunen. 

Men enligt Leila Parsa, ägare till Fjärilen, har det visst skickats och på rätt sätt.

Det ska handla om belysning/elinstallation på skolan som tidigare blivit underkänd. Men nu skulle det vara ordnat och enligt Fjärilen har man även skickat in dokument om det innan den deadline som Samhällsbyggnämnden angav.

Skolchef Ann-Sofie Vennerstrand är ensam representant från kommunens sida i början av mötet. Hon krävs på svar gällande frågor som "Varför placerar kommunen barn på en förskola som man sedan själva underkänner?"

 "Vad händer med våra barn, var ska vi göra av dem nästa vecka? "Varför känns det som kommunen arbetar emot och inte med oss?" Det pratas om att hitta nya platser för barnen från nästa vecka, att de får flytta.

Underkände och tog semester

- Det är maktmissbruk, vi har inte gjort något fel, dundrar Leila Parsa och får stöd av sin personal.

Ann-Sofie Vennerstrand säger att hon har svårt att svara på alla frågor, och till slut kommer ett par personer från Samhällsbyggnadsnämnden till mötet, alltså den nämnd som beslutat att skolan skulle stängas från måndag.

- Vi fick dokument skickat till oss igår, varför tog det en månad att skicka in det här, frågar sig Thomas Åkesson, Samhällsbyggnadsnämnden.

Leila har svårt att förstå vad problemet är. Hon skickade ju in att det nu är godkänt innan den deadline som var, säger hon. 

En tjänsteperson har alla fall skrivit "ej godkänt" i protokollet och därefter gått på semester, varvid farhågorna om omedelbar stängning uppstått och är grund till den kalabalik som råder i mötesrummet.

Hittar en tillfällig lösning

Det är förvirrat. Det är krångligt. Det är delade meningar om vad som gjorts och inte gjorts. Men läget som det ser ut vid denna tidpunkt på mötet är fortfarande att skolan ska stängas från måndag.

- Det vi ser just nu är att vi måste utreda elfrågan. Vi fick papper till oss igår och vi får titta på det i nästa vecka, men är allting då bra händer ingenting och nästa vecka kommer inte skolan vara stängd, säger Thomas Åkesson.

Det går en lättnadens suck genom rummet.

Farhågorna som innan funnits om att förskolan skulle stängas omgående är alltså uppskjutna. Vid godkännande nästa vecka händer ingenting.

Mail efter möte om att stänga

- Superbra att vi kunde lösa det här, avslutar Ann-Sofie Vennerstrand.

Mötet pågick lite mer än en timme. 

- Hade inte vi tagit oss hit och protesterat hade ju förskolan slagit igen nästa vecka. Konstigt att de inte kan samarbeta på ett bättre sätt, muttrar en förälder.

Efter mötet i Stadshuset skickar en representant från Kumla kommun, som inte var med på mötet, ut mail till Leila Parsa om att förskolan inte får ha öppet nästa vecka.

"På grund av att det saknas ett godkänt elbesiktningsprotokoll utfört av en behörig elektriker," står det att läsa. Denne kommunrepresentant  är dock tydligen ovetande om fredagens möte och infon i mailet gäller inte. Snurrigt värre.

Anna N
Förhoppningsvis kommer alla sanningar fram om hur personal har blivit behandlade av den sk chefen. En förskola utan kollektivavtal så att chefen kan komma undan med sitt fulspel. Hoppas kommunen tar över regin snarast.
2019-06-14 19:42
K.V.M
Helt ärligt. Är någon det minsta förvånad över att Kumla kommun inte kan sköta sig? Hade kommunen varit ett privat företag hade den gått i konkurs direkt för att cheferna inte klarar av att sköta sitt jobb. Men nu får dom lön från skattepengar istället från pengar som kommer in för att dom är kompetenta.
2019-06-14 19:55
Kumlabo
Kommunen tänkte alltså att det var en bra idé att ge ett förödande besked och sedan gå på semester, och lämna föräldrar och förskolepersonal totalt ovetandes om vad de ska göra på måndag morgon med alla barnen? De borde skämmas! Ge förskolan en chans och samarbeta istället för att motarbeta för barnens skull!
2019-06-14 20:00
Soppigt
Av artikeln att döma så har handläggningen av ärendet inte skett på ett rättssäkert sätt. Någon/några tjänstemän/politiker har till synes begått tjänstefel varför man kan undra vilka påföljder det blir för dessa personer. Man kan hoppas att Kumlanytt följer upp fallet och rapporterar på sina sidor.
2019-06-14 20:35
EM
Snurrigt värre! Ja det verkar ärendet vara. Men glöm inte att detta är Kumla kommuns första privata förskola. Klart att Kumla kommun inte är långsamma att påpeka eventuella brister på ett högst formellt sätt (för man vill ju helst driva förskolan själv). Sedan är det byggherrens uppgift att ha ordning och reda på byggnation, dokumentation ifrån underentreprenörer och redovisa i rättan tid för slutbesiktning. Man har i flertalet år ansett att förskolor kan SOCIALDEMOKRATERNA -(Dom som bygger Kumla) kan sköta bäst själva. SOCIALDEMOKRATERNA är också experter på att driva företag, eller? Vore intressant ifall Sydnärkenytt skulle granska och redovisa för medborgarna i Kumla vad engagemang i olika AB kostar invånarna, Kumbro. Pekum, Örebro flygplats, (låna ut pengar till Trafikcenter), mm Sen går det alltid att ha argument att någon måste gå i bräschen framförallt för miljöns skull. Snart har vi också byggnation av flerbostadshus vid Kumlasjön som ingen med sunt förnuft kan tycka berikar platsen. Ovärdigt när prestigen går före sunda förnuftet. Hopptorn i Djupadalsbadet verkar svårt men snar har väl Kumla två ishallar istället när vi har ett kommunalråd som sitter i styrelsen för Kumla hockey som man kunnat läsa nedan. Önskar en god helg!
2019-06-14 22:08
Robban
Lite intressant att vissa hamnar i blåsväder oftare än andra och det alltid är andras fel.
2019-06-14 23:35
Vickan
Blåsväder igen, föräldrarna skall vara glada inte kommunen stänger förskolan. Den miljön där är inte hälsosam för personalen och därigenom inte heller barnen. Orimligt att tillåta förskolor utan kollektivavtal där chefen ber de anställda att inte vara med i facket. Ringer inga klockor? Hotar personalen och skäller ut dem inför föräldrar. Galenskap. Sista förskolan i Kumla jag skulle sätta mina barn på, och då är jag GRYMT missnöjd med Kumla kommuns unkna satsning på sina kommunala förskolor. De är en skam.
2019-06-14 23:55
Ruben den röde
Trodde inte Sverige var ett land där företagare levde under tvång. Som det låter på den ovan MÅSTE de ha kollektivavtal. Vad menar du sen med Kumla kommuns unkna satsning på kommunala förskolor? Låter bitter..
2019-06-15 0:07
Alvar
Anna N, Varför skall man ha kollektivavtal? Det räcker väl bara om personalen tjänar lite mer och har det lite bättre än kommunalanställda. Då kanske de lägger lite mer själ i sitt arbete. OCH Maktmissbruk borde vara straffbart med löneavdrag och skampåle!
2019-06-15 7:02
Nöjd pappa
Förstår inte denna kampanj som bedrivs av både privatpersoner och kommun. har barn på denna förskola och är jättenöjd, fin miljö för barnen och superbra personal. För barnens bästa behöver kommunen fundera på vad dom håller på med och sluta missbruka sin makt.
2019-06-15 7:07
Måd
När man läser artikeln så kan man undra om ”kaoset” är en följd av att S i sina rekryteringar av såväl tjänstemän som politiker mer värdesätter lojalitet än kompetens.
2019-06-15 7:44
Vickan
Bitter kanske, snarare förfärad. En chef som hotar och skrämmer sin personal till tystnad ska inte få hålla på, inte heller ska man tjäna pengar på barn genom att tex inte ersätta övertidsarbete och ej heller ska man som chef tvinga personal till att ha platstjänster på på sina privata telefoner. Jag tycker det är vidrigt. Ang de kommunala förskolor så går personalen på knäna, lite eller inga resurser och stora sparkrav på en redan orimligt skral verksamhet. Enorma sjuksiffror bland personal och en katastrofal vikarielösning skapar en fruktansvärd otrygghet hos personal och barn. Helt orimligt.
2019-06-15 9:12
Morfar
Fina tjänstemän vi har på kommunen skriver på Ej godkänd å tar semester utan ansvar för konsekvenserna. Tänkte inte alls på hur föräldrar med barn där skulle lösa sina problem på måndag. Såna tjänstemän ska vi inte ha i kommun.
2019-06-15 9:23
Förälder
Världens finaste förskola, kolla bara på den! Leila tillsammans med personal gör ALLT för barnen och kämpar på trots motgångar. Vårt barn är så tryggt hos dem och jag vill inte någonsin sätta mitt barn på en kommunal förskola efter att ha fått möjlighet att ha plats på Fjärilen. Vilken ny förskola öppnar utan några som helst problem? Det är bara för att den är privat som allting förstoras. Och kom ihåg att alla mynt har två sidor.
2019-06-15 10:07
K.V.M
Morfar. Ansvar är inget en anställd på kommunen tjänar på. I privata företag så tjänar den anställde på att göra ett bra jobb. För utan nöjda kunder blir det inga pengar. Men kommuner tar skatt av invånarna och behöver inte prestera för att få in pengar...
2019-06-15 14:45
Anders Friberg
Utan att veta omständigheterna i det aktuella fallet, finns det privata utförare som uppfattas som bättre än kommunala och visavi. Oavsett utförare ska barn och föräldrar känna sig trygga, likaså personalen. Vidare kan jag tycka att kollektivavtal är minimum. En gemensam utmaning för hela samhället är kompetensförsörjningen. Att rekrytera kompetent personal handlar om att vara liiite bättre. Här sitter vi alla i samma båt oavsett om vi är privata eller offentliga arbetsgivare. Vad är det som avgör för dig när du ska köpa välfärdstjänster? Är det viktiga innehållet snarare ön utföraren, eller en kombination? Valfrihet är ett ord som används i debatten om välfärdstjänster.
2019-06-15 15:51
Harald
Vickan, vad grundar du dina anklagelser på? Har du några konkreta bevis? Och har denna artikel med kollektivavtal att göra? Tror du behöver läsa igenom den en gång till för att uppfatta den rätt.
2019-06-15 21:57
Greger
Ni som tror kollektivavtal är lösningen. För förskoleoersinsl är det Kommunal (drivs av LO som är sossarna) arbetsgivaren i Kumla och många andra kommuner är sossarna, Sverige styrs av sossarna. Vilken kategori i samhället brukar ha sämst lön och avtal... Det nu inte vilka det är som är fack, arbetsgivare och regering. Och ändå tror ni att sossarna är lösningen :D
2019-06-15 23:41
K.V.M
Greger. Om något annat land har ett parti som står bakom både facket och arbetsgivare så hade Sveriges regering kritiserat det. Men när det sker i Sverige så reagerar inte dom. Väldigt konstigt att människor i Sverige tillåter det. Vi borde ju resa oss upp tillsammans och ta avstånd från det
2019-06-16 8:15
Anna
Kollektivavtal handlar inte bara om lön. Det handlar även om en trygghet för anställda. Te.x om man kommer i konflikt arbetsgivare kontra anställda om man saknar kollektivavtal kan anställda inte få hjälp av sitt fackförbund. Även kontroll så att företaget betalar ut till din pension och försäkring på ditt arbete.
2019-06-16 11:20
(S)törd
Här visas exempel på godtycklig myndighetsutövning. Helt förkastligt att en kommun inte har full kontroll på sin roll som myndighet. Var finns politikeransvaret?
2019-06-16 18:54
Carina Ström
Man hittar sällan så urdåliga och inkompetenta ansvariga chefer som inom kommunens regi. Kumla kommun är inget undantag. Privata aktörer är så klart ett starkt konkurrenskraftigt hot mot kommunen, vilket är bara bra. Jag är en f.d anställd inom Kumla Kommun och jag bryter hellre armar o ben av mig än tar anställning där igen !
2019-06-16 20:19
Sara
En chef som behandlar sina anställda illa, kränkningar, förtal m.m. nu också en bristande miljö för barnen. Det är oerhört konstigt att föräldrar är med och protesterar, hur kan ni vilja ha era barn på en förskola där miljön inte är säker. Kumla kommun gör all rätt att granska denna förskola samt ledningen!!
2019-06-17 21:01
Pp
Det klart att personalen är kränkta. I privat verksamhet måste man ju prestera något till skillnad från i kommunen där man kan lalla runt och ändå ha livstids anställning.
2019-06-18 10:51
Undrande
Två sidor av myntet var det... Reportaget låter förskolan få utrymme som den drabbade, undrar hur det skulle se ut om kommunen framställdes som utnyttjad och offer istället? Det verkar onekligen finns frågetecken som en grävande journalist borde vara intresserad av eftersom tidigare inlägg diskuterat både anställningsvillkor, arbetsmiljö mm. Bara för att fasaden är fin och lokaler nya är det inte säkert att allt är bra.
2019-06-18 10:54
Lars
Det finns för många små påvar i kommunen Byråkrater och maktmänniskor
2019-06-21 23:16
Anna N
Förhoppningsvis kommer alla sanningar fram om hur personal har blivit behandlade av den sk chefen. En förskola utan kollektivavtal så att chefen kan komma undan med sitt fulspel. Hoppas kommunen tar över regin snarast.
2019-06-14 19:42
K.V.M
Helt ärligt. Är någon det minsta förvånad över att Kumla kommun inte kan sköta sig? Hade kommunen varit ett privat företag hade den gått i konkurs direkt för att cheferna inte klarar av att sköta sitt jobb. Men nu får dom lön från skattepengar istället från pengar som kommer in för att dom är kompetenta.
2019-06-14 19:55
Kumlabo
Kommunen tänkte alltså att det var en bra idé att ge ett förödande besked och sedan gå på semester, och lämna föräldrar och förskolepersonal totalt ovetandes om vad de ska göra på måndag morgon med alla barnen? De borde skämmas! Ge förskolan en chans och samarbeta istället för att motarbeta för barnens skull!
2019-06-14 20:00
Soppigt
Av artikeln att döma så har handläggningen av ärendet inte skett på ett rättssäkert sätt. Någon/några tjänstemän/politiker har till synes begått tjänstefel varför man kan undra vilka påföljder det blir för dessa personer. Man kan hoppas att Kumlanytt följer upp fallet och rapporterar på sina sidor.
2019-06-14 20:35
EM
Snurrigt värre! Ja det verkar ärendet vara. Men glöm inte att detta är Kumla kommuns första privata förskola. Klart att Kumla kommun inte är långsamma att påpeka eventuella brister på ett högst formellt sätt (för man vill ju helst driva förskolan själv). Sedan är det byggherrens uppgift att ha ordning och reda på byggnation, dokumentation ifrån underentreprenörer och redovisa i rättan tid för slutbesiktning. Man har i flertalet år ansett att förskolor kan SOCIALDEMOKRATERNA -(Dom som bygger Kumla) kan sköta bäst själva. SOCIALDEMOKRATERNA är också experter på att driva företag, eller? Vore intressant ifall Sydnärkenytt skulle granska och redovisa för medborgarna i Kumla vad engagemang i olika AB kostar invånarna, Kumbro. Pekum, Örebro flygplats, (låna ut pengar till Trafikcenter), mm Sen går det alltid att ha argument att någon måste gå i bräschen framförallt för miljöns skull. Snart har vi också byggnation av flerbostadshus vid Kumlasjön som ingen med sunt förnuft kan tycka berikar platsen. Ovärdigt när prestigen går före sunda förnuftet. Hopptorn i Djupadalsbadet verkar svårt men snar har väl Kumla två ishallar istället när vi har ett kommunalråd som sitter i styrelsen för Kumla hockey som man kunnat läsa nedan. Önskar en god helg!
2019-06-14 22:08
Robban
Lite intressant att vissa hamnar i blåsväder oftare än andra och det alltid är andras fel.
2019-06-14 23:35
Vickan
Blåsväder igen, föräldrarna skall vara glada inte kommunen stänger förskolan. Den miljön där är inte hälsosam för personalen och därigenom inte heller barnen. Orimligt att tillåta förskolor utan kollektivavtal där chefen ber de anställda att inte vara med i facket. Ringer inga klockor? Hotar personalen och skäller ut dem inför föräldrar. Galenskap. Sista förskolan i Kumla jag skulle sätta mina barn på, och då är jag GRYMT missnöjd med Kumla kommuns unkna satsning på sina kommunala förskolor. De är en skam.
2019-06-14 23:55
Ruben den röde
Trodde inte Sverige var ett land där företagare levde under tvång. Som det låter på den ovan MÅSTE de ha kollektivavtal. Vad menar du sen med Kumla kommuns unkna satsning på kommunala förskolor? Låter bitter..
2019-06-15 0:07
Alvar
Anna N, Varför skall man ha kollektivavtal? Det räcker väl bara om personalen tjänar lite mer och har det lite bättre än kommunalanställda. Då kanske de lägger lite mer själ i sitt arbete. OCH Maktmissbruk borde vara straffbart med löneavdrag och skampåle!
2019-06-15 7:02
Nöjd pappa
Förstår inte denna kampanj som bedrivs av både privatpersoner och kommun. har barn på denna förskola och är jättenöjd, fin miljö för barnen och superbra personal. För barnens bästa behöver kommunen fundera på vad dom håller på med och sluta missbruka sin makt.
2019-06-15 7:07
Måd
När man läser artikeln så kan man undra om ”kaoset” är en följd av att S i sina rekryteringar av såväl tjänstemän som politiker mer värdesätter lojalitet än kompetens.
2019-06-15 7:44
Vickan
Bitter kanske, snarare förfärad. En chef som hotar och skrämmer sin personal till tystnad ska inte få hålla på, inte heller ska man tjäna pengar på barn genom att tex inte ersätta övertidsarbete och ej heller ska man som chef tvinga personal till att ha platstjänster på på sina privata telefoner. Jag tycker det är vidrigt. Ang de kommunala förskolor så går personalen på knäna, lite eller inga resurser och stora sparkrav på en redan orimligt skral verksamhet. Enorma sjuksiffror bland personal och en katastrofal vikarielösning skapar en fruktansvärd otrygghet hos personal och barn. Helt orimligt.
2019-06-15 9:12
Morfar
Fina tjänstemän vi har på kommunen skriver på Ej godkänd å tar semester utan ansvar för konsekvenserna. Tänkte inte alls på hur föräldrar med barn där skulle lösa sina problem på måndag. Såna tjänstemän ska vi inte ha i kommun.
2019-06-15 9:23
Förälder
Världens finaste förskola, kolla bara på den! Leila tillsammans med personal gör ALLT för barnen och kämpar på trots motgångar. Vårt barn är så tryggt hos dem och jag vill inte någonsin sätta mitt barn på en kommunal förskola efter att ha fått möjlighet att ha plats på Fjärilen. Vilken ny förskola öppnar utan några som helst problem? Det är bara för att den är privat som allting förstoras. Och kom ihåg att alla mynt har två sidor.
2019-06-15 10:07
K.V.M
Morfar. Ansvar är inget en anställd på kommunen tjänar på. I privata företag så tjänar den anställde på att göra ett bra jobb. För utan nöjda kunder blir det inga pengar. Men kommuner tar skatt av invånarna och behöver inte prestera för att få in pengar...
2019-06-15 14:45
Anders Friberg
Utan att veta omständigheterna i det aktuella fallet, finns det privata utförare som uppfattas som bättre än kommunala och visavi. Oavsett utförare ska barn och föräldrar känna sig trygga, likaså personalen. Vidare kan jag tycka att kollektivavtal är minimum. En gemensam utmaning för hela samhället är kompetensförsörjningen. Att rekrytera kompetent personal handlar om att vara liiite bättre. Här sitter vi alla i samma båt oavsett om vi är privata eller offentliga arbetsgivare. Vad är det som avgör för dig när du ska köpa välfärdstjänster? Är det viktiga innehållet snarare ön utföraren, eller en kombination? Valfrihet är ett ord som används i debatten om välfärdstjänster.
2019-06-15 15:51
Harald
Vickan, vad grundar du dina anklagelser på? Har du några konkreta bevis? Och har denna artikel med kollektivavtal att göra? Tror du behöver läsa igenom den en gång till för att uppfatta den rätt.
2019-06-15 21:57
Greger
Ni som tror kollektivavtal är lösningen. För förskoleoersinsl är det Kommunal (drivs av LO som är sossarna) arbetsgivaren i Kumla och många andra kommuner är sossarna, Sverige styrs av sossarna. Vilken kategori i samhället brukar ha sämst lön och avtal... Det nu inte vilka det är som är fack, arbetsgivare och regering. Och ändå tror ni att sossarna är lösningen :D
2019-06-15 23:41
K.V.M
Greger. Om något annat land har ett parti som står bakom både facket och arbetsgivare så hade Sveriges regering kritiserat det. Men när det sker i Sverige så reagerar inte dom. Väldigt konstigt att människor i Sverige tillåter det. Vi borde ju resa oss upp tillsammans och ta avstånd från det
2019-06-16 8:15
Anna
Kollektivavtal handlar inte bara om lön. Det handlar även om en trygghet för anställda. Te.x om man kommer i konflikt arbetsgivare kontra anställda om man saknar kollektivavtal kan anställda inte få hjälp av sitt fackförbund. Även kontroll så att företaget betalar ut till din pension och försäkring på ditt arbete.
2019-06-16 11:20
(S)törd
Här visas exempel på godtycklig myndighetsutövning. Helt förkastligt att en kommun inte har full kontroll på sin roll som myndighet. Var finns politikeransvaret?
2019-06-16 18:54
Carina Ström
Man hittar sällan så urdåliga och inkompetenta ansvariga chefer som inom kommunens regi. Kumla kommun är inget undantag. Privata aktörer är så klart ett starkt konkurrenskraftigt hot mot kommunen, vilket är bara bra. Jag är en f.d anställd inom Kumla Kommun och jag bryter hellre armar o ben av mig än tar anställning där igen !
2019-06-16 20:19
Sara
En chef som behandlar sina anställda illa, kränkningar, förtal m.m. nu också en bristande miljö för barnen. Det är oerhört konstigt att föräldrar är med och protesterar, hur kan ni vilja ha era barn på en förskola där miljön inte är säker. Kumla kommun gör all rätt att granska denna förskola samt ledningen!!
2019-06-17 21:01
Pp
Det klart att personalen är kränkta. I privat verksamhet måste man ju prestera något till skillnad från i kommunen där man kan lalla runt och ändå ha livstids anställning.
2019-06-18 10:51
Undrande
Två sidor av myntet var det... Reportaget låter förskolan få utrymme som den drabbade, undrar hur det skulle se ut om kommunen framställdes som utnyttjad och offer istället? Det verkar onekligen finns frågetecken som en grävande journalist borde vara intresserad av eftersom tidigare inlägg diskuterat både anställningsvillkor, arbetsmiljö mm. Bara för att fasaden är fin och lokaler nya är det inte säkert att allt är bra.
2019-06-18 10:54
Lars
Det finns för många små påvar i kommunen Byråkrater och maktmänniskor
2019-06-21 23:16
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Personal från förskolan Fjärilen och några föräldrar tog sig till Stadshuset under fredagen för att protestera. Foto: Anders Björk
Ella stoltserar med sitt guld på läktaren efter avklarade matcher. Hon vann alla matcher på teknisk överlägsenhet. Foto: Privat
Nattpersonalen inom vård- och omsorg i Kumla kommun är mycket bekymrade över beslutet att korta deras arbetstimmar. Foto: Matthias Zomer (CC)
Publicerad: 2019-06-14 17:13
Senaste nyheterna
Vacker körkonsert
(2019-11-16)
Innebandy: Femte raka segern
(2019-11-16)
Chans för influensavaccinering
(2019-11-15)
Fotboll: Sverige klart för EM
(2019-11-15)
Nattpersonal protesterar mot beslut
9
(2019-11-15)
Vill ha cykelbana Kumla-Hallsberg
(2019-11-15)
Nils-Olov till Gata upp gata ner
(2019-11-15)
VECKANS FRÅGA: Kollar ni ikväll?
2
(2019-11-15)
Inbrott i bilar och lastbil
(2019-11-15)
Betalade med falsk 500-lapp
(2019-11-15)
Rånad mitt på dagen
(2019-11-14)
Tre domar för grova rattyllor
1
(2019-11-14)
Hotfull intern men inget skadestånd
(2019-11-14)
Ronny Eriksson - hit med blues
(2019-11-14)
Anders Björk: Ockeravgift från staten
(2019-11-14)
Kumla-alliansens budget lämnad
4
(2019-11-14)
Veckans bilder - Bildcollage från 1967
(2019-11-14)
Nya Rv 51 öppnar måndag
(2019-11-14)
Stor lördagskonsert i kyrkan
(2019-11-14)
Hockey: Nionde raka förlusten
(2019-11-13)
Krock vid Yxhult
1
(2019-11-13)
Skadad elev blev inte trodd
15
(2019-11-13)
Hallå där - Om Multekhuset
(2019-11-13)
Alf Anneborg: Åter en återträff
1
(2019-11-13)
Fördelning av nyanlända klart
24
(2019-11-13)
Parabudo i USA
2
(2019-11-12)
Polis fick stopp på biltjuv i Brändåsen
(2019-11-12)
Speedway: Lillebror Selvin klar
(2019-11-12)
Bostadsinbrott på Hägergatan
(2019-11-12)
Uppvisning med schackmästare
(2019-11-11)
Böter för snabb A-traktor
(2019-11-11)
“Trodde hunden simulerade”
(2019-11-11)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
7
(2019-11-11)
Dikeskört i Hörsta
(2019-11-11)
Oxfilétjuv la bytet i barnvagnen
1
(2019-11-11)
Skulle bara flytta bilen
(2019-11-11)
SD-vald dömd för sexbrott
8
(2019-11-11)
Innebandy: Fin damseger
(2019-11-10)
Hockey: Kumla tappade 3-0
1
(2019-11-10)
Skogsdag med reflektioner
1
(2019-11-10)
Berättar om magnolia
(2019-11-10)
Tilde vann affischtävling
(2019-11-10)
Landals säljer verksamhet
22
(2019-11-09)
VECKANS FRÅGA: Första bilen?
7
(2019-11-08)
Nu samråds om Vätterntunneln
6
(2019-11-08)
Bluffade på Blocket
(2019-11-08)
Kumlabo hade knark i kalsongerna
(2019-11-07)
Trafikolycka med två bilar
(2019-11-07)
Minister träffade lantbrukare
(2019-11-07)
Veckans bild: En dusch vid Kumlasjön
(2019-11-07)
Sjukvård öppnar digital mottagning
(2019-11-07)
Richard blev “Årets Kumling”
1
(2019-11-06)
Hockey: Bråkigt vid förlust
(2019-11-06)
Protestlistor till Kumla kommun
8
(2019-11-06)
Nytt avslag för buss-elever
(2019-11-06)
Internationell kulturfest på gång
(2019-11-06)
Speedway: Joel skrev nytt
1
(2019-11-06)
Buss-elever ännu inte kommit vidare
(2019-11-05)
KONST: Ovanligt snälla djur
(2019-11-04)
Rånförsök mot Kumlas Spelhörna
11
(2019-11-04)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.