Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Niels-Kristian Iversen defilerar efter en av Indianernas två femettor. Hela 3 962 såg på. Foto: Viktoria Salonen

Vinst mot Smederna
som får nya chanser

Publicerad: 13 August 2013 21:59

SPEEDWAY: Indianerna hade inga större problem med att banka ner Smederna från Eskilstuna i grundseriens sista omgång. 53-37 slutade tisdagkvällens match - Smederna får dock chans till snabb revansch då Indianerna valde att möta dem i kvartsfinalen.

Indianerna gjorde en galant sista grundseriematch och gav aldrig Smederna från Eskilstuna chansen att komma in i matchen. Piotr Protasiewicz och Niels-Kristian Iversen var som vanligt lagets fanbärare, men det positiva för Indianernas del var att alla förare bidrog, sämste man hade fyra poäng och det tyder på ett jämt lag.

Kumlalaget kör repris mot Smederna nästa vecka.
Snygga omkörningar

Hemmalaget kopplade greppet direkt och hade 8-4 efter två heat. Mathias Thörnblom gjorde en mycket bra match och rundade fältet i utgången av första kurvan i heat 2. Två heat senare var det Iversens tur att bjuda på en ytterrökare.

Smedernas Andreas Jonsson körde tufft mot dansken och gav honom inte mycket plats att köra på, men Iversen vägrade vika ner sig och smet förbi på yttern trots att det knapp fanns någon marginal. Kvällens sjätte heat måste varit årets gubbheat! Yngst av de fyra som stod på startlinjen var 38-årige Piotr Protasiewicz, övriga kombattanter var Rune Holta, Magnus "Zorro" Zetterström och Peter Karlsson.

Peppes vick

"Ynglingen" Peppe vann heatet efter att mycket elegant ha vickat sig förbi Peter Karlsson på sista varvet. Peppe lurade Karlsson att han skulle komma på yttern, men smet förbi på innern på rakan. Det påminde om en överstegsfint i fotboll där försvararen hamnar på fel fot och det gick ett sus genom publiken efter lagkaptenens stiliga manöver.

Peppe var kvällens gigant, tillsammans med Smedernas Buczkowski,  och tappade inte en poäng på sina fyra heat och i nomineringen gav han plats åt Antonio Lindbäck trots att han själv varit bäst.

Svaga Smeder

Det kändes som matchen avgjordes i heat 9 och 10. Först tog Iversen och Balinski en femetta i heat 9 mot Peter Karlsson och tröge Zorro Zetterström. I heat 10 försökte Smederna toppa, men både Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom slog Andreas Jonsson, och Indianerna gick till pausvila med ledning 35-25.

En ledning som växte efter paus. Det var flera förare i Smederna som hade det tungt och Andreas Jonsson, Grigory Laguta, Magnus Zetterström och Peter Karlsson tog en poäng mer tillsammans än lagkamraten Buczkowski gjorde ensam! (16 mot 15).

"Är inte så dåliga"

Smedernas lagledare Jimmy Jansson var besviken efteråt och sammanfattade så här.

- Det var inte alls vad vi hoppats på. Jag vet inte om det var en reaktion efter gårdagens match mot Hammarby att vi inte orkade ställa om, men så här dåliga är vi inte!

Era känslor om Indianerna väljer er i kvartsfinal?

- Dalle vet att alla lag som går till slutspel är bra även vi, men ikväll visade vi inte det.

Niels-Kristian Iversen höll som alltid hög klass på banan och var bäst ihop med Pepe i hemmalaget med tolv poäng (dock ett heat mer än Pepe).

- Det var en bra match av oss. Mycket bättre än senast mot Vargarna då vi inte alls fick till det. Förhoppningsvis kan vi fortsätta köra så här i slutspelet.

Kylmäkorpi tror på guld

Joonas Kylmäkorpi började matchen starkt med en heatvinst, men kom av sig och avslutade med två poäng på sina tre sista heat.

- Jag hade problem med båda mina hojar, det var därför jag var ute och testkörde nu efter matchen. De gick bra de två första varven, sen tappade jag fart. Men vi hittade felet precis, det var dålig bränsletillförsel, säger Kylmäkorpi som ser positivt på kommande slutspel.

- Vi gör en fantastisk match och jag har samma känsla nu som jag hade i början av säsongen att vi vinner SM-guld. Vi krossade Smederna idag så jag hoppas Dalle väljer att möta dem igen i kvartsfinal!

Valde Smederna

I och med att Indianerna vann och Västervik torskade hemma mot formtoppade Dackarna gick Indianerna om Västervik i tabellen och slutade trea. Något som betydde att de fick välja motstånd i kvartsfinalen, de hade Elit Vetlanda och Smederna att välja mellan och valde Smederna.

Indianerna valde även att börja borta så första matchen körs i Eskilstuna nästa vecka med retur i Kumla därefter. Det lag som samlat ihop mest poäng sammanlagt efter de två matcherna går vidare till semi. I den andra kvartsfinalen möts Elit Vetlanda och Västervik. Piraterna och Dackarna, som kom etta och tvåa i serien, är direktkvalificerade för semifinal.

Antonio Lindbäck vann en femetta med Iversen och plockade poäng.

Indianbetygen 1-5

Antonio Lindbäck 3: Klart godkänd insats utan att glänsa så blir en svag trea. Känns som Antonio fått tillbaka glädjen i åkningen.

Joonas Kylmäkorpi 2: Glänser i enstaka heat, men skulle behöva höja sin lägstanivå.

Piotr Protasiewicz 5: Matchens suverän! Har varit en av seriens bästa förare och det finns få som mer förtjänar ett guld inom svensk speedway än Peppe!

Rune Holta 2: Godkänd, men ingen övertygande insats nu heller och känns som ett frågetecken inför slutspelet.

Niels-Kristian Iversen 4: Den gemytlige dansken har lagt sig på en sån nivå att allt under tio poäng från honom känns som en besvikelse.

Damian Balinski 2: En stabil insats.

Mathias Thörnblom 4: Matchens bästa reserv. Hittade bra fäste på yttern och har förhoppningsvis prickat formen lagom till slutspelet.

Laddar spelare...
Annons

kumla