Gå till innehåll
Kumla / Speedway

2 900 åskådare i Motala fick se en utdragen men till slut spännande match där en Indian vann skiljeheatet. Foto: Tomas Karlsson

Oavgjort med bonus

Publicerad: 30 July 2013 22:06

SPEEDWAY: Indianerna bärgade en halv seger på tisdagkvällen genom att först köra oavgjort 45-45 mot Piraterna i Motala och sedan knipa bonuspoängen. Ett skiljeheat krävdes för att sära lagen och då visade sig Niels-Kristian Iversen vara den starkaste.

Skiljeheat om bonuspoängen hör till ovanligheterna men Indianer och Pirater har i seriens bägge matcher hållit helt jämna steg, 45-45 slutade även matchen i Kumla.

I Motala kom tävlingen igång sent på grund av regn under eftermiddagen och preparering av banan.  Väl igång inledde hemmalaget med en femetta men  gästerna hämtade in och sedan följdes lagen åt.

Banan ställde till en del problem med ett antal kullkörningar, Piraternas Piotr Pawlici fick efter denna stupning i sjunde heat lämna matchen skadad. Foto: Tomas Karlsson
Dramatik efter paus

Efter paus växte dramatiken. Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom körde in en snygg femetta i reservheatet och hemmapubliken var i det läget skakad. Men i 13:e heat lyckades ditills framgångslöse Jonas Davidsson tillsammans med duktige reserven Anton Rosén replikera med en femetta.

Indianernas lagledare Dalle Andersson-Bäckström hade då valt att byta ut Rune Holta och Damian Balinski med Antonio och Thönblom vilket med facit i hand var ett mindre lyckat drag.

Iversen tog starten

De avslutande heaten blev oavgjorda och plötsligt skulle det köras ett 16:e heat om bonuspoängen mellan Niels-Kristian Iversen och Greg Hancock. Iversen på innerspår tog starten, var först ut ur kurvan och höll ledningen hela vägen, vann till slut klart.

Då tände de ditresta Indianfansen sina bengaliska eldar och kunde överlyckliga återvända till Kumla. För inget är så roligt som att klå Piraterna. (LLz)

Ett skönt formbesked från Indianerna som i och med poängen mer eller mindre säkrade en slutspelsplats och lagledare Dalle Andersson-Bäckström mös i depån.

Pepe fick bita ihop

- Jag är riktigt nöjd! Vi slår serieledarna borta och med lite flyt hade vi tagit alla poäng. Men det var bra att få med oss bonusen och nu har vi två matcher kvar av grundserien och det gäller komma igång nu inför slutspelet, sade Dalle som var nöjd med sina reserver Lindbäck och Thörnblom.

- De gör sitt jobb idag. Thörnblom var riktigt bra, han brukar inte trivas på korta banor men idag hittade han fästet som behövdes.

Vad säger du om Iversens skiljeheat mot Hancock?

- Riktigt grymt! Det var skönt att vinna lottningen där så Iversen fick starta innerst och jag kände att är han bara först in i första sväng så tar han det här.

Piotr Protasiewicz blev påkörd i sitt första heat, han visade trots det vilken krigare han är genom att vinna omstarten i heatet och göra en bra match, men det kändes i kroppen.

- Pepe har ont och har fått massa skrubbsår på kroppen. Han ville inte köra 15:e heatet, men jag sa att jag behövde honom så han fick bita ihop.

Nöjd trots förlust

Mathias Thörnblom gjorde en bra match från sin reservplats och avslöjade efteråt vad nyckeln till den fina körningen kan ha varit.

- Jag har gjort lite ändringar i kopplingen de senaste dagarna och det påverkar starterna mest. Jag har haft farten tidigare, men man måste komma iväg från start med.

Piraternas lagledare Stefan Andersson var inte alltför nedslagen trots att hans lag gick miste om bonuspoängen.

- Jag är skitnöjd med en poäng! Vi har vunnit på målsnöret många matcher i år och den trenden kommer brytas förr eller senare. Indianerna var värda att vinna idag, de körde riktigt bra medans det känns som vi är nere i en liten svacka. (Abj)

Indianbetygen 1-5

Rune Holta 1: En svag insats och det kändes inte fel när Holta petades i heat 13.

Joonas Kylmäkorpi 2: Fyra poäng på fyra heat, godkänd inte mer.

Piotr Protasiewicz 4: Visade vilken tuffing han är när han blev påkörd i sitt första heat och sen kom tillbaka till omstarten och vann trots han då var ensam indian. Ännu en stark match!

Damian Balinski 1: Det fanns förhoppningar om att Balinski skulle leverera då han kört länge i Piraterna och kan banan. Men fick inget att stämma och hade ingen pirat bakom sig i sina heat. Slarvigt utesluten i ett med.

Niels Kristian Iversen 4: Nån poäng till under matchen och femman hade delats ut i betyg. Mycket imponerande att slå Hancock i skiljeheat på hans hemmabana!

Mathias Thörnblom 3: Riktigt bra stundtals och fick för en gångs skull till starterna. Nära fyra i betyg.

Antonio Lindbäck 3: Tog tvåsiffrigt och det var inte igår han gjorde det. Hade förvisso reservparet Rosèn/Engman emot sig i tre heat, men åkningen såg ändå  riktigt bra ut och det känns helt klart som Antonio är på rätt väg!

Annons

kumla