14 September 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Henka rörd av funktionärers initiativ

Runt 100 funktionärer jobbar för Indianerna under en hemmamatch. Ett gäng av dem dök upp på Henkas Restaurang & Bar under lördagen och överraskade Indian-legenden med presenter. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Indianernas främste förare genom tiderna Henrik "Henka" Gustafsson fick äntligen den avtackning han förtjänat när klubbens funktionärer överraskade honom på lördagen. - Det här uppskattar jag otroligt mycket, sade en rörd Henka.

Henka Gustafsson är utan tvivel Indianernas främste förare genom tiderna. Han var klubben trogen, i stort sett, hela sin långa karriär som bland annat innehöll två SM-guld med Indianerna i början av 90-talet.

Något individuellt VM-guld blev det aldrig för Henka även om många ansåg att han var sportens främste under några år i början och mitten av 90-talet.

Funktionärer låg bakom

Efter säsongen 2011 la Henka släpskon på hyllan och nu för tiden driver han Henkas Restaurang & Bar i centrala Kumla. Det var där ett gäng funktionärer dök upp för att överraska honom under lördagen.

- Jag hade inte en aning om det här, det kom in nån i restaurangen och drog ut mig och då stod det massa folk på baksidan som jag kände igen och väntade, berättar Henka.

De flesta av funktionärerna samlades utanför Stikkans Pasta innan och promenerade de dryga 100 meterna till Henkas Restaurang & Bar.

Initiativtagare till det hela var funktionären Hasse Karlsson som tog upp frågan på en funktionärsfest i våras.

- Responsen var enorm och alla tyckte det var en bra ide, berättar Hasse.

Varför gjorde ni detta?

- Henka har varit lojal mot klubben i så måga år och vi tyckte att han förtjänade att vi funktionärer visade vår uppskattning för hans tid i klubben.

Ett handslag mellan Henka och förre ordföranden i klubben Ola Andersson (överst) innan en rörd Henka även tyckte Ola förtjänade en kram, (nedan).
"Utan dem går klubben under"

Det var en rörd Henka Gustafsson och det märkets tydligt att han uppskattade funktionärernas initiativ.

- Det känns jätteroligt och jag uppskattar verkligen det här. Jag har alltid sagt det när klubben haft årsmöten hur tacksam jag är för det jobb alla funktionärer lägger ner. Alla pengar som dras in går till förarna, men utan funktionärerna går klubben under.

- Att ha funktionärer som ställer upp match efter match är väldigt värdefullt, det är inte bara att gå ut på torget och plocka in en ny funktionär.

Då återstår bara den officiella avtackningen då?

- Och den kan kvitta! Nu har jag fått den av de som tycker om mig och det är det som betyder nåt, sade Henka Gustafsson.

Text och foto: Anders Björk

TV: Speedwaykompisar
drog på sig ställen

Laddar spelare...
kg
Det är han värd den gamle indianen,så mycket som han gjort
2013-09-07 23:50
AD
Skönt att se den gamle ordföranden som höll ihop vår klubb i vått å torrt vara med och visa hur man skall behandla värdefulla medlemmar! (Red: Kommentaren redigerad)
2013-09-08 3:08
Lasse Bädicker
Gårdagen var helt fantastisk, skönt och se så många gamla trogna supportrar och medlemmar hylla Indianernas största världsstjärna genom tiderna. Det var verkligen på tiden att det blev av!!!
2013-09-08 17:10
Det var han värd!
Inte jätteinsatt i detta men var inte Kumla-frasse (snubben med montern i Kumlahallen) främste genom tiderna? Hur som helst är han värd att hyllas!
2013-09-08 17:32
Eva Österberg
Håller med om att Ola vet hur man ska behandla De bästa. Önskar han var kvar i klubben som ordförande. Då hade inte detta hänt. Henka kungen förtjänar allt detta och mer därtill.
2013-09-08 17:37
anders
Så härligt att han äntligen fick lite Tack för allt han gjort för klubben Sen att duon dalle och Dan-åke inte såg till att tacka av henka inför publik är en annan sak, men att låta Dan-Åke flyga in med helikopter det var tydligen mycket mer prioriterat. Jag och många andra reste sig och gick när vi såg vem som kom. Men underbart att se att henka fick lite Tack för allt. Utan henka är jag tveksam om indianerna skulle vara en elitklubb idag Red: Kommentar redigerad
2013-09-08 19:59
Pelle Karlsson
Riktigt stort gjort inte en dag för tidigt...=) =)
2013-09-08 21:58
Jonas Dahlin
Äntligen!! Vår störste stjärna genom tiderna! Hoppas Henka dyker upp igen inom Indianerna i framtiden på nåt sätt. En glädjespridare i depån och med otrolig erfarenhet att dela med sig av. Jag är stolt över våra funktionärer som tog tag i detta firande!!
2013-09-09 8:59
Grand Funk
Visste tyvärr inte att detta var på gång, då hade jag självklar velat vara med som så många andra i publiken. En sorg att det tog slut som det gjorde mellan Indianerna och Henka. Vi är många som hellre hade velat se Henka i helikoptern...
2013-09-09 12:44
BPA
Om MOBERG tror att han är en 25 årig rock star och kommer i en helikopter, så låt honom tro det. Henka behöver nog inte ta till så drastiska påhitt, han är ju redan en stjärna och varit det länge. Men det är ynkligt att inte styrelsen i indianerna AB (MOBERG o DALLE) låter HENKA och publiken tacka av varandra. Funktionärerna ska ha en eloge för det här avtackande.Detvisar ju att fotfolket har moral o civilkurage kvar i alla fall, det finns hopp...
2013-09-09 15:52
Bror
Håller helt fullt med BPA! Härskarteknikens mästare saknar motstycke!
2013-09-09 19:34
Hasse Ekman
Grattis till uppvaktningen Henka det är du väl värd! Vilka stunder du bjudit på,på olika speedwaybanor + att du alltid varit lättillgänglig och bjudit på dig. Att du sedan är en jäkel på att servera hustruns goda raggmunnk stör ju inte precis!
2013-09-09 20:27
Kenneth Nyström
Jag och min fru vill tacka alla funktionärer som såg till att höja Henka till skyarna genom den fina avtackningen som vi fick nöjet att bevittna. Fantastisk dag på banan och på kvällen på Henkas restaurang & Bar. Tack till Urban och Lenie till detta fina initiativ för oss pensionerade förare. Ser fram emot nästa år. Då ser vi även fram emot en avtackning från klubben till svensk speedways största talang, (Henka Gustavsson)genom tiderna. Hälsningar Kenneth & Helené Nyström
2013-09-09 22:06
kicki björklund
Det blev verkligen en kanon kväll, god mat trevliga människor bra tv. Tack för allt! Detta var Henke verkligen värd!
2013-09-09 22:38
Ove Hammarbäck
Indianerna borde skämmas.....att inte tacka av sin bästa förare genom tiderna är inget annat än en skandal!!!! Härliga funktionärer, all heder till Er.
2013-09-09 23:32
Lillis Broman
Håller med Kenneth N.Det här lever man länge på,ser fram emot nästa gång.Tack till Urban o Lenie samt Eva o Henka för en fantasisk dag o gp-kväll med god mat o dryck.
2013-09-10 12:26
Lennart Nielsen
Fan vad roligt att se det här. Riktiga Indiansupporters
2013-09-10 15:08
Sören Lagman Junggren
Visste inte om detta. Hade gärna sett detta
2013-09-11 6:38
Kjell Nielsen
Detta var en dag man INTE kunde missa se speedway vänner åka speedway på HEA igen ! Det är som de säger att man glömmer inte bort hur det var att få sladd. Bra gjort från funktionärerna med att avtacka Henka det är tyvärr ofta så att förare inte själva inser ibland,att funktionärerna är kittet för att tävlingar och allt runtomkring ska fungera över huvudtaget. Sen att de hjälper till som eldsjälar alltså obetalt är beundransvärt. Tyvärr var jag för dålig hög feber för att vara med och köra så var och titta iallafall. Detta gör vi om nästa år tycker jag.
2013-09-11 12:05
Lars A.
Det var inte en dag för snart att han fick den uppvaktning som KLUBBEN skulle ha stått för, om inte prestigen fått segra... Att inte ta ut Henka i finalerna mot Piraterna efter att han smiskat upp Gollob både hemma och borta i semin (Gollob var då bara regerande världsmästare....) visar bara allt för väl att den personliga prestigen går före klubben när Dalle tar ut lag. Men det var samma sak med Kai Laukkanen som körde närmare 15 år för Indianerna. Det blev en spark i arslet och ut i skogen med honom mitt under säsong i stället för avtackning på ett värdigt sätt där också. Och ifjol vid andra hemmamatchen var det på dagen ett år sedan Matej Ferjan avled. Moberg var påmind om det hela och sa då att man skulle hålla en tyst minut för Ferjan. Ja, det vet man ju hur det blev med det....ingenting, som vanligt!! Däremot gick det ju bra att dela ut blommor till några som hade varit i Oslo och hoppat runt i någon sorts danstävling. Men det var väl släkten, förstås. Jag önskar att jag vetat om detta firande även om jag nu slutat som funktionär. Heder åt Hasse som drog igång det!
2013-09-11 19:38
Babian
Lars A Måste säga att det var bra gjort av Henka att slå Gollob i semin på bortaplan eftersom han INTE körde den matchen. Och du säger att det inte var en tyst minut för Ferjan? Jodå den hölls 31/5. Kolla denna länk http://www.indianerna.nu/matchrapport.php?indid=146 Om du ska gnälla kan du hålla dig till sanningen iallfall. Jag håller helt med dig i att det är riktigt dåligt av klubben att inte tacka av Henka för allt han har gjort för klubben och hatten av för dom funktionärerna som tog tag i det.
2013-09-12 12:23
Lennart
Det var på tiden att någon tog tag i det här,klubben borde verkligen skämmas som inte gjort något för "Henka" som varit klubben trogen i så många år,han räddade indianerna många gånger,bra gjort åt dom som grejade det här.
2013-09-12 12:38
Kalle Olsson
Till Babian: att du är en babian som inte törs skriva ut ditt namn är ju tydligt. FRUKTANSVÄRT YNKLIGT!! Sedan måste jag ge Lars A rätt att det var dåligt att inte hålla en tyst minut för Ferjan på rätt dag. Vad var det den 31/5? En träff för babianer?
2013-09-13 13:10
Babian
Kalle Olsson>> Om du använder ögonen och läser på länken jag sicka med, så ser du att Indianerna hade en tyst minut för Ferjan 1 vecka efter han gick bort. Det duger gott eller hur. Eller ska man ha en tyst minut varje år för alla som går bort? Varför har man inte det för Robert.D? Nej jag glömde då var ju inte Dan-Åke ordförande och Dalle lagledare så det är ju inte lika kul att skriva skit då. Att man tar upp detta nu är ju bara en anledning att få slänga skit på vissa personer. Vilken tur att Dalle har förlängt med 1 år, nu kommer ni att få tillfälle att kasta dynga 1 år till. Ha en trevlig helg nu
2013-09-13 13:50
kg
Det är han värd den gamle indianen,så mycket som han gjort
2013-09-07 23:50
AD
Skönt att se den gamle ordföranden som höll ihop vår klubb i vått å torrt vara med och visa hur man skall behandla värdefulla medlemmar! (Red: Kommentaren redigerad)
2013-09-08 3:08
Lasse Bädicker
Gårdagen var helt fantastisk, skönt och se så många gamla trogna supportrar och medlemmar hylla Indianernas största världsstjärna genom tiderna. Det var verkligen på tiden att det blev av!!!
2013-09-08 17:10
Det var han värd!
Inte jätteinsatt i detta men var inte Kumla-frasse (snubben med montern i Kumlahallen) främste genom tiderna? Hur som helst är han värd att hyllas!
2013-09-08 17:32
Eva Österberg
Håller med om att Ola vet hur man ska behandla De bästa. Önskar han var kvar i klubben som ordförande. Då hade inte detta hänt. Henka kungen förtjänar allt detta och mer därtill.
2013-09-08 17:37
anders
Så härligt att han äntligen fick lite Tack för allt han gjort för klubben Sen att duon dalle och Dan-åke inte såg till att tacka av henka inför publik är en annan sak, men att låta Dan-Åke flyga in med helikopter det var tydligen mycket mer prioriterat. Jag och många andra reste sig och gick när vi såg vem som kom. Men underbart att se att henka fick lite Tack för allt. Utan henka är jag tveksam om indianerna skulle vara en elitklubb idag Red: Kommentar redigerad
2013-09-08 19:59
Pelle Karlsson
Riktigt stort gjort inte en dag för tidigt...=) =)
2013-09-08 21:58
Jonas Dahlin
Äntligen!! Vår störste stjärna genom tiderna! Hoppas Henka dyker upp igen inom Indianerna i framtiden på nåt sätt. En glädjespridare i depån och med otrolig erfarenhet att dela med sig av. Jag är stolt över våra funktionärer som tog tag i detta firande!!
2013-09-09 8:59
Grand Funk
Visste tyvärr inte att detta var på gång, då hade jag självklar velat vara med som så många andra i publiken. En sorg att det tog slut som det gjorde mellan Indianerna och Henka. Vi är många som hellre hade velat se Henka i helikoptern...
2013-09-09 12:44
BPA
Om MOBERG tror att han är en 25 årig rock star och kommer i en helikopter, så låt honom tro det. Henka behöver nog inte ta till så drastiska påhitt, han är ju redan en stjärna och varit det länge. Men det är ynkligt att inte styrelsen i indianerna AB (MOBERG o DALLE) låter HENKA och publiken tacka av varandra. Funktionärerna ska ha en eloge för det här avtackande.Detvisar ju att fotfolket har moral o civilkurage kvar i alla fall, det finns hopp...
2013-09-09 15:52
Bror
Håller helt fullt med BPA! Härskarteknikens mästare saknar motstycke!
2013-09-09 19:34
Hasse Ekman
Grattis till uppvaktningen Henka det är du väl värd! Vilka stunder du bjudit på,på olika speedwaybanor + att du alltid varit lättillgänglig och bjudit på dig. Att du sedan är en jäkel på att servera hustruns goda raggmunnk stör ju inte precis!
2013-09-09 20:27
Kenneth Nyström
Jag och min fru vill tacka alla funktionärer som såg till att höja Henka till skyarna genom den fina avtackningen som vi fick nöjet att bevittna. Fantastisk dag på banan och på kvällen på Henkas restaurang & Bar. Tack till Urban och Lenie till detta fina initiativ för oss pensionerade förare. Ser fram emot nästa år. Då ser vi även fram emot en avtackning från klubben till svensk speedways största talang, (Henka Gustavsson)genom tiderna. Hälsningar Kenneth & Helené Nyström
2013-09-09 22:06
kicki björklund
Det blev verkligen en kanon kväll, god mat trevliga människor bra tv. Tack för allt! Detta var Henke verkligen värd!
2013-09-09 22:38
Ove Hammarbäck
Indianerna borde skämmas.....att inte tacka av sin bästa förare genom tiderna är inget annat än en skandal!!!! Härliga funktionärer, all heder till Er.
2013-09-09 23:32
Lillis Broman
Håller med Kenneth N.Det här lever man länge på,ser fram emot nästa gång.Tack till Urban o Lenie samt Eva o Henka för en fantasisk dag o gp-kväll med god mat o dryck.
2013-09-10 12:26
Lennart Nielsen
Fan vad roligt att se det här. Riktiga Indiansupporters
2013-09-10 15:08
Sören Lagman Junggren
Visste inte om detta. Hade gärna sett detta
2013-09-11 6:38
Kjell Nielsen
Detta var en dag man INTE kunde missa se speedway vänner åka speedway på HEA igen ! Det är som de säger att man glömmer inte bort hur det var att få sladd. Bra gjort från funktionärerna med att avtacka Henka det är tyvärr ofta så att förare inte själva inser ibland,att funktionärerna är kittet för att tävlingar och allt runtomkring ska fungera över huvudtaget. Sen att de hjälper till som eldsjälar alltså obetalt är beundransvärt. Tyvärr var jag för dålig hög feber för att vara med och köra så var och titta iallafall. Detta gör vi om nästa år tycker jag.
2013-09-11 12:05
Lars A.
Det var inte en dag för snart att han fick den uppvaktning som KLUBBEN skulle ha stått för, om inte prestigen fått segra... Att inte ta ut Henka i finalerna mot Piraterna efter att han smiskat upp Gollob både hemma och borta i semin (Gollob var då bara regerande världsmästare....) visar bara allt för väl att den personliga prestigen går före klubben när Dalle tar ut lag. Men det var samma sak med Kai Laukkanen som körde närmare 15 år för Indianerna. Det blev en spark i arslet och ut i skogen med honom mitt under säsong i stället för avtackning på ett värdigt sätt där också. Och ifjol vid andra hemmamatchen var det på dagen ett år sedan Matej Ferjan avled. Moberg var påmind om det hela och sa då att man skulle hålla en tyst minut för Ferjan. Ja, det vet man ju hur det blev med det....ingenting, som vanligt!! Däremot gick det ju bra att dela ut blommor till några som hade varit i Oslo och hoppat runt i någon sorts danstävling. Men det var väl släkten, förstås. Jag önskar att jag vetat om detta firande även om jag nu slutat som funktionär. Heder åt Hasse som drog igång det!
2013-09-11 19:38
Babian
Lars A Måste säga att det var bra gjort av Henka att slå Gollob i semin på bortaplan eftersom han INTE körde den matchen. Och du säger att det inte var en tyst minut för Ferjan? Jodå den hölls 31/5. Kolla denna länk http://www.indianerna.nu/matchrapport.php?indid=146 Om du ska gnälla kan du hålla dig till sanningen iallfall. Jag håller helt med dig i att det är riktigt dåligt av klubben att inte tacka av Henka för allt han har gjort för klubben och hatten av för dom funktionärerna som tog tag i det.
2013-09-12 12:23
Lennart
Det var på tiden att någon tog tag i det här,klubben borde verkligen skämmas som inte gjort något för "Henka" som varit klubben trogen i så många år,han räddade indianerna många gånger,bra gjort åt dom som grejade det här.
2013-09-12 12:38
Kalle Olsson
Till Babian: att du är en babian som inte törs skriva ut ditt namn är ju tydligt. FRUKTANSVÄRT YNKLIGT!! Sedan måste jag ge Lars A rätt att det var dåligt att inte hålla en tyst minut för Ferjan på rätt dag. Vad var det den 31/5? En träff för babianer?
2013-09-13 13:10
Babian
Kalle Olsson>> Om du använder ögonen och läser på länken jag sicka med, så ser du att Indianerna hade en tyst minut för Ferjan 1 vecka efter han gick bort. Det duger gott eller hur. Eller ska man ha en tyst minut varje år för alla som går bort? Varför har man inte det för Robert.D? Nej jag glömde då var ju inte Dan-Åke ordförande och Dalle lagledare så det är ju inte lika kul att skriva skit då. Att man tar upp detta nu är ju bara en anledning att få slänga skit på vissa personer. Vilken tur att Dalle har förlängt med 1 år, nu kommer ni att få tillfälle att kasta dynga 1 år till. Ha en trevlig helg nu
2013-09-13 13:50
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

I september fick löparna testa 51:ans nya asfalt, på måndag släpps till slut bilarna fram.
Vätternvatten AB:s VD, Göran Lunander informerade i Hallsberg om jätteprojektet som berör hela Sydnärke. Foto Henrik Östensson
Publicerad: 2013-09-07 21:02
Senaste nyheterna
Hockey: Nionde raka förlusten
(22:31)
Krock vid Yxhult
(17:43)
Skadad elev blev inte trodd
1
(15:01)
Hallå där - Om Multekhuset
(11:58)
Alf Anneborg: Åter en återträff
1
(11:09)
Fördelning av nyanlända klart
2
(11:05)
Parabudo i USA
2
(2019-11-12)
Vetenskapspub med bergshantering
(2019-11-12)
Vattenlarm i Lekeberg
(2019-11-12)
Rökfylld villa i Östansjö
(2019-11-12)
Polis fick stopp på biltjuv i Brändåsen
(2019-11-12)
Förlåt oss Stina för felskrivning
(2019-11-12)
Speedway: Lillebror Selvin klar
(2019-11-12)
Förstörelse vid Centralskolan
(2019-11-12)
Nedklottrad skola i Sköllersta
(2019-11-12)
Bostadsinbrott på Hägergatan
(2019-11-12)
STF besöker miljövänlig färgfirma
(2019-11-11)
Husabergsudde camping rustar
1
(2019-11-11)
Uppvisning med schackmästare
(2019-11-11)
Hittade knark i bostad
(2019-11-11)
Fängelse för rattfylleri
(2019-11-11)
Böter för snabb A-traktor
(2019-11-11)
“Trodde hunden simulerade”
(2019-11-11)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
7
(2019-11-11)
Dikeskört i Hörsta
(2019-11-11)
“Köp in lådcyklar till turister”
2
(2019-11-11)
Oxfilétjuv la bytet i barnvagnen
1
(2019-11-11)
Skulle bara flytta bilen
(2019-11-11)
SD-vald dömd för sexbrott
8
(2019-11-11)
Varsel om uppsägningar i Skyllberg
1
(2019-11-11)
Innebandy: Fin damseger
(2019-11-10)
Hockey: Kumla tappade 3-0
1
(2019-11-10)
Skogsdag med reflektioner
1
(2019-11-10)
Lastbilsbrand vid Sänna
(2019-11-10)
Saga om en flygel
(2019-11-10)
Berättar om magnolia
(2019-11-10)
Tilde vann affischtävling
(2019-11-10)
Landals säljer verksamhet
22
(2019-11-09)
HANDBOLL: Vann i Lindesberg
(2019-11-09)
Dieker svarar S om budget/bidrag
(2019-11-08)
Sydved visade muskler i blötan
(2019-11-08)
VECKANS FRÅGA: Första bilen?
7
(2019-11-08)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
13
(2019-11-08)
Nu samråds om Vätterntunneln
6
(2019-11-08)
Vill bygga ny motionstrapp
4
(2019-11-08)
Florister utbildas snart i Hallsberg
(2019-11-08)
Bluffade på Blocket
(2019-11-08)
Dyrt mobilprat vid ratten
(2019-11-07)
Cruising-pinkare slapp böter
1
(2019-11-07)
Doktor Glas på Sjöängen
(2019-11-07)
Kumlabo hade knark i kalsongerna
(2019-11-07)
Nattidrott i Närlundahallen
(2019-11-07)
Medborgarförslag om busskort
(2019-11-07)
Trafikolycka med två bilar
(2019-11-07)
Besparingar på flera områden
(2019-11-07)
Minister träffade lantbrukare
(2019-11-07)
Veckans bild: En dusch vid Kumlasjön
(2019-11-07)
Sjukvård öppnar digital mottagning
(2019-11-07)
Richard blev “Årets Kumling”
1
(2019-11-06)
Hockey: Bråkigt vid förlust
(2019-11-06)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.