Gå till innehåll
Kumla / Speedway

En tavla som tack för körningen i Indianernas A-lag mellan åren 1986-2011. Foto: Anders Björk

Henka överraskades
och fick avtackning

Publicerad: 7 September 2013 21:02

SPEEDWAY: Indianernas främste förare genom tiderna Henrik "Henka" Gustafsson fick äntligen den avtackning han förtjänat när klubbens funktionärer överraskade honom på lördagen. - Det här uppskattar jag otroligt mycket, sade en rörd Henka. Under dagen körde både han och gamla tävlingskamrater några varv på Sannahed. Även Roland Dannö, förlamad från midjan, fräste runt!

Henka Gustafsson är utan tvivel Indianernas främste förare genom tiderna. Han var klubben trogen, i stort sett, hela sin långa karriär som bland annat innehöll två SM-guld med Indianerna i början av 90-talet.

Något individuellt VM-guld blev det aldrig för Henka även om många ansåg att han var sportens främste under några år i början och mitten av 90-talet.

Funktionärer låg bakom

Efter säsongen 2011 la Henka släpskon på hyllan och nu för tiden driver han Henkas Restaurang & Bar i centrala Kumla. Det var där ett gäng funktionärer dök upp för att överraska honom under lördagen.

- Jag hade inte en aning om det här, det kom in nån i restaurangen och drog ut mig och då stod det massa folk på baksidan som jag kände igen och väntade, berättar Henka.

De flesta av funktionärerna samlades utanför Stikkans Pasta innan och promenerade de dryga 100 meterna till Henkas Restaurang & Bar.

Initiativtagare till det hela var funktionären Hasse Karlsson som tog upp frågan på en funktionärsfest i våras.

- Responsen var enorm och alla tyckte det var en bra ide, berättar Hasse.

Varför gjorde ni detta?

- Henka har varit lojal mot klubben i så måga år och vi tyckte att han förtjänade att vi funktionärer visade vår uppskattning för hans tid i klubben.

Ett handslag mellan Henka och förre ordföranden i klubben Ola Andersson (överst) innan en rörd Henka även tyckte Ola förtjänade en kram, (nedan).
"Utan dem går klubben under"

Det var en rörd Henka Gustafsson och det märkets tydligt att han uppskattade funktionärernas initiativ.

- Det känns jätteroligt och jag uppskattar verkligen det här. Jag har alltid sagt det när klubben haft årsmöten hur tacksam jag är för det jobb alla funktionärer lägger ner. Alla pengar som dras in går till förarna, men utan funktionärerna går klubben under.

- Att ha funktionärer som ställer upp match efter match är väldigt värdefullt, det är inte bara att gå ut på torget och plocka in en ny funktionär.

Då återstår bara den officiella avtackningen då?

- Och den kan kvitta! Nu har jag fått den av de som tycker om mig och det är det som betyder nåt, sade Henka Gustafsson.

Text och foto: Anders Björk

TV: Speedwaykompisar
drog på sig ställen

Laddar spelare...
Annons

kumla