Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Ledningen i matchen svängde mellan lagen och till slut blev det oavgjort. Foto: Per Larsson

Delad pott
mot Dackarna

Publicerad: 23 July 2013 21:53

SPEEDWAY: Dackarnas GP-stjärna Darcy Ward snodde segern från Indianerna i tisdagkvällens sista heat och såg till att potten delades lika mellan lagen, 45-45. 3 152 åskådare hade sökt sig till Sannahed den sköna kvällen och fick se en match som var jämn hela vägen.

Vad ska vi göra? Dalle Andersson-Bäckström samlade gänget efter sjunde heat då Dackarna gått förbi - och det rättade till sig, om än inte hela vägen.
Pepe Protasiewicz i startposition.

Indianernas lagledare Dalle Andersson-Bäckström var besviken efter matchen, hans bägge klippor i laget Pepe Protasiewcz och Niels-Kristian Iversen tog starten i det sista och avgörande hatet och publiken började jubla - men det fastnade i halsen när Darcy Ward först tog sig förbi tvåan Iversen och sedan  knäppte den ledande Pepe i en enda suverän tagning.

Det blev 3-3 i heatet och oavgjort i matchen, ett ganska logiskt resultat där ledningen skiftade och aldrig blev större än fyra poäng.  Indianerna började bäst. Efter fjärde heatets sladdpaus hade dock Dackarna skruvat på maskinerna och slog till med två femettor i rad, utjämnade och drog ifrån tills Pepe och landsmannen Balinski i åttonde heat till publikens lättnad replikerade.

Mathias Thörnblom blev mörbultad men kom på fötter igen.

Elfte heatet fick stoppas och ambulansen rullade ut fter att Dackarnas Joel Larsson fått ett res på cykeln och kolliderat med Indianen Mathias Thörnblom. Men de bägge reste sig och i de följande heaten var det jämnt skägg ända till slutet. 

Indianerna har sina två förare som alltid levererar, som det brukar heta,  Protasiewicz och Iversen, men bakom dem var det ingen förare som visade något extra. Så här fördelade sig poängen:

Iversen 12, Pepe 11, Antonio 6, Holta och Balinski 5, Kylmäkorpi 4, Thörnblom 2.

Laddar spelare...
Annons

kumla