Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Indianer (röd och blå) hamnade på efterkälken från början. Foto: Per Larsson

Indianerna kom aldrig ifatt

Publicerad: 25 June 2013 21:58

SPEEDWAY: För hemmapubliken blev det en bedrövlig match mot Västervik på tisdagkvällen. Inför 3 322 åskådare tog gästerna ledningen i andra heatet och släppte den aldrig ifrån sig trots en Indianspurt på slutet, 44-46 slutade matchen.

Västervik kom till start utan Chris Harris och Daniel Nermark, men laget visade ändå upp en bredd som Indianerna inte var i närheten av och den ledning med åtta poäng smålänningarna hade efter sju heat blev för svår för Indianerna att äta in, även om det var nära.

Usla starter

Den stora anledningen till att Indianerna halkade efter och sedemera förlorade var lagets starter. De var beklämmande dåliga! Västervikarna var betydligt rappare och tilläts dominera i första sväng mot sega indianer.

- Vi förlorade för att vi hade för dåliga starter idag. Kommer man efter är det inte lätt att ta sig förbi i Elitserien. Det är fortfarande mycket kvar av säsongen, men flera förare måste höja sig hos oss, sade kapten Piotr Protasiewicz till Kumlanytt.

Vad vore Indianerna utan Iversen (blå) och Pepe? Här kör de in av sina två femettor, lagets enda för kvällen. I sista heatet gick det dock inte vägen.

Västervik ledde efter åtta heat med 20-28, Indianerna började då toppa och Pepe och Iversen, lagets ständiga stöttepelare, fixade en femetta i heat nio som krympte avståndet till fyra poäng.

Iversen besviken på domaren

Men Västervik ryckte snabbt åt sig en lucka på åtta poäng igen, lagets samtliga sex förare bidrog och Indianerna hade svårt hitta några svagheter att ta fasta på. Ett stopp för Västervik i heat 13 gjorde ändå att Pepe och Iversen tog en ny femetta och plötsligt skilde det bara två poäng med två heat kvar att köra.

De båda avslutande heaten slutade dock 3-3, Pepe och Iversen fick chansen att avgöra i slutheatet mot Troy Batchelor och Peter Ljung, men Batchelor vann heatet och Iversen var inte nöjd med domaren efteråt då han tyckte heatet borde stoppats för att en bortaförare ryckte.

- Det var ingen bra start alls domaren släppte iväg i ett så avgörande heat, skitdomare! Västervik är ett bra lag, men hemma tycker jag ändå vi bör slå dem, sade Iversen som inte ville säga mycket om Sajfutdinovs frånvaro men till slut svarade.

- Det är upp till klubben att uttala sig om, men vill han inte vara här så är det inte mycket att göra.

Hemmapubliken (3 322 åskådare) fick inte jubla så ofta.
"Många förare på uppgång"

Västerviks Peter Ljung var som ofta stabil på banan och plockade åtta poäng och han var så klart nöjd med vinsten.

- Det var tufft, vi fick en bra start, men de kunde toppa mycket, men det räckte precis för oss och klart som fan man är nöjd.

Trodde du på seger innan match?

- Vi visste det skulle bli en tuff match, men vi försöker alltid vinna och när vi fick några poängs försprång började man ju tro på vinst.

Nu har ni slagit favoriterna Indianerna dubbelt i år, vad är er styrka?

- Vi har ett lag där alla kämpar för varandra i varje heat och vi har flera förare som är på uppgång, säger Ljung och nämner Troy Batchelor och Hans Andersen som två exempel.

"Trodde de skulle fixa det"

Indianerna och lagledare Dalle Andersson-Bäckström har upplevt bättre veckor. Två förluster i följd med två poäng, en Antonio Lindbäck som medgett att han har problem och en Emil Sajfutdinov som kanske inte vill köra vidare alls för klubben.

- Det var ingen vidare match, för många som inte levererade. Man vinner inga matcher i Elitserien om det bara är tre förare som tar poäng.

Era starter var oerhört dåliga idag, varför?

- Jag vet inte, förarna var nöjda innan med banan i alla fall. Ändå kom vi inte iväg, men jag trodde Pepe och Iversen skulle fixa det ändå i sista heatet.

Iversen klagade på det var en dålig start av domaren, vad säger du?

- Domaren menade på att båda ryckte, men det ska stoppas ändå tycker jag. Det är så mycket som står på spel i ett sånt heat så det är viktigt att de får komma iväg ordentligt, sade Dalle som inte hade nåt nytt att säga om Emil Sajfutdinovs frånvaro.

- Nej ingenting. Vi har styrelsemöte snart, vi får se vad som blir sagt då. Jag kommer inte kontakta Sajfutdinov innan det alla fall.

Indianbetygen 1 - 5

Rune Holta 3: Blandade och gav, trots allt en av få förare som samlade ihop lite poäng.

Joonas Kylmäkorpi 1: Fick stopp ett heat, borttoppad ett heat och de övriga två var Ludvig Lindgren enda Västervikare han slog, inget flyt alls.

Piotr Protasiewicz 4: Försökte visa vägen ihop med Iversen och lyckades bra. Dock ingen femetta när det som bäst behövdes i heat 15.

Antonio Lindbäck 1: Två poäng på tre heat och borttoppad heat 12. Antonio har själv sagt att han saknar självförtroende, och det märks.

Stilstudie av Niels-Kristian.

Niels-Kristian Iversen 4: Undrar om inte Iversen börjar tröttna på att alltid få dra ett så tungt lass i favorittippde Indianerna. Matchens bäste poängplockare med 14 pinnar.

Krzysztof Jablonski 1: Fick chansen och tog den inte alls. Den fina åkning han visat i Polen syntes det ingenting av.

Mathias Thörnblom 1: Måste förbättra sina starter, annars kommer han få svårt att hävda sig i Elitserien.

...och fansen är
besvikna på Emil

SPEEDWAY: Ingen Emil Sajfutdinov fanns med mot Västervik. Trots att han var kallad till match dök han inte upp eftersom han var besviken över att bli petad senast, som hans manager sa. Inte populärt bland Indianfansen visar Kumlanytts enkät.

1) Vad tycker du om att Sajfutdinov saknas idag och tror du han kommer tillbaka?

2) Hur ser du på Indianernas chanser att ta guld i nuläget?

Richard Andersson, Örebro

1. - Spontant så känns det som det är divalater, det finns några i speedwayvärlden som är lagda åt det hållet.

2. - Får vi in eller igång sista toppen som kan ta ner Holder, Hampel och grabbarna, grädden på moset är det absolut inte kört. Om Sajfutdinov inte kommer tillbaka måste flera höja sig, allt kan inte hänga på Pepe och Iversen varje match

Peter Eriksson, Kumla

1. - Det är bedrövligt att bara strunta i komma hit, jag blir så irriterad på sånt uppträdande och jag tror inte han kommer tillbaka.

2. - Chansen finns absolut, men det håller inte om två-tre förare floppar varje match.

Lina Roth, Hallsberg

1. - Han har ju inte kört så himla bra, så det gör väl ändå ingen skillnad att han inte är här och jag tror inte chanserna är jättestora direkt att han kommer tillbaka.

2. - Inga alls! Det har gått sådär än så länge och jag tror inte det blir så mycket bättre.

Olle Lagerström, Kumla

1. - Det känns som det är lite för mycket strul runtomkring honom med hans manager och allt, jag är tveksam till att han kommer tillbaka.

2. - De börjar krympa, jag trodde på riktigt bra chans först, men det har inte utvecklats åt rätt håll.

Anne Christine Stenbäck-Rodesten, Hagfors

1. - Jag tycker det är löjligt! Han har ju inte levererat, då måste man räkna med att kunna bli petad nån match. Tveksamt om han återvänder.

2. - Det blir tufft, serien känns jämn och det är flera lag som kan vinna. Men jag håller tummarna.

Hans Lundkvist, Sannahed

1. - Jag har inte alla fakta så jag vill inte tycka för mycket, men jag tror att de reder ut det hela och han kommer tillbaka.

2. - De är stora, 75-80 procent!

Annons

kumla