Gå till innehåll
Kumla / Sport

Kung Pepe seglar ifrån i heat 3. Foto: Andreas Anvestam

Indianerna vann
utan att övertyga

Publicerad: 14 May 2013 21:48

SPEEDWAY: På ett kylslaget Sannahed begick Indianerna på tisdagkvällen hemmapremiär med vinst över Hammarby med 47-43 inför 3165 åskådare. Men laginsatsen värmde inte så värst. Till slut körde gamle lagkapten Pepe Protasiewicz hem segern.

Det var två lag som fick rejält med stryk i premiären som gjorde upp på Sannahed. Indianerna med hypade nyförvärvet Emil Sajfutdinov för första gången i Indianväst och Hammarby utan viktige Leon Madsen som fick lämna ett sent återbud.

Tungt för Emil

Emil Sajfutdinov fick dock ingen vidare start i sin nya klubb. Han nollade i sina två första heat och tog endast fyra poäng under hela kvällen.

- Han fick inte riktigt till det idag, han hade för starka motorer och det spann bara när han körde, det tror jag många i publiken såg. Han var lite frusterad, han ville såklart visa sin nya publik vad han går för, sade Dalle om Sajfutdinov.

Det var dock andra som klev fram när Sajfutdinov hade det tungt. Antonio Lindbäck var usel i premären mot Västervik, mot Hammarby var han betydligt piggare, inledde med två heatvinster och såg till att Indianerna kunde rycka ifrån till 21-15. Även Damian Balinski var stabil utan att glänsa, men Balinski kan komma att bli väldigt viktig för Indianerna från sin reservplats, viktigare än vad många tror.

Motigt för Kylmäkorpi
Pepe och Joonas jagar ex-indianen Grzegorz Walasek som dock håller undan och vinner heat åtta. Foto: Andreas Anvestam

Indianerna hade efterhand ett försprång men Hammarby anförda av Grzegorz Walasek och Mikael Max, stretade emot bra och hemmalaget kunde aldrig riktigt slappna av.

Joonas Kylmäkorpi hade precis som Lindbäck en riktigt dålig kväll i Västervik. Hemmapremiären blev inte mycket bättre och Kylmäkorpi fick bara ihop två poäng, något som delvis kan skyllas på att han hade problem med hojen under matchen. Eftersom det är bestämt att tre svenskar ska köra i laget sitter dock Kylmäkorpi säkert, trots sin svaga säsongsdebut.

- Det går inte ändra så mycket, det blir det här laget vi kommer köra med nu, bekräftade Dalle.

Pepe dominerade

Hammarby vägrade släppa taget och kämpade tappert, men de kom aldrig riktigt nära heller och i sista heatet behövde stockholmarna vinna med 5-1 för att få oavgjort. Båda hammarbyarna lyckades besegra Niels Kristian Iversen, men kvällens dominant Piotr Protasiewicz rådde de inte på. Pepe var matchens bästa, tog 14 poäng och fick även avgöra matchen.

- Jag hade en bra dag, men det viktiga är inte vem som plockar poängen utan att vi vinner, sade Pepe efteråt.

Vad säger du om matchen överlag?

- Det var kanske ingen kanonmatch av laget, men det var första hemmamatchen för säsongen och vi kommer att bli bättre. Det är alltid tuffa matcher i Sverige vilket lag du än möter, konkurrensen är tuff.

"Det biter inte riktigt"

Indianerna övertygade inte, men laget lyckades trots allt vinna matchen. Det är flera förare som måste höja sig framöver när tuffare motstånd väntar och lagledare Dalle Andersson-Bäcksktröm andades ut efteråt.

- Det är klart man är nöjd med seger, men det går lite trögt och biter inte riktigt, sade Dalle som tog med sig några positiva besked alla fall.

- Antonio Lindbäck var bra och det var skönt att se efter hans premiär. Balinski var med bra, jag tyckte han åkte ganska bra i Västervik med, men han startade för dåligt där. Men kvällens kung var Pepe, han var kanon!

Några förare måste dock höja sig, Joonas Kylmäkorpi och Mathias Thörnblom har haft en tuff start på säsongen och inte fått det att stämma.

- Det är alldeles för dåligt av Joonas, men han hade lite oflyt med grejerna idag med måste man säga. Mathias hamnar efter i starterna och ska du ta poäng i den här ligan måste du vara med från start, sade Dalle Andersson-Bäckström.

Nästa match för Indianera är kommande tisdag då svenska mästarna Elit Vetlanda väntar borta. Ett Vetlanda som fick stryk med hela 62-28 mot Smederna under tisdagen.

Indianbetygen 1-5

Emil Sajfutdinov 1: Fyra poäng på fyra heat är inte godkänt för en världsförare som Sajfutdinov. Kommer bli bättre när han lärt sig banan mer och hann visa sin klass i heat tio då han körde upp sig från sista till första plats.

Antonio Lindbäck 3: Reste sig efter fiaskot mot Västervik och gjorde en ganska bra match.

Piotr Protasiewicz 5: Fick ge sig mot Walasek i ett heat, i övrigt felfri. Hittar runt på Sannahed bättre än någon annan.

Joonas Kylmäkorpi 1: Nattsvart öppning på säsongen och det kan bara bli bättre!

Niels Kristian Iversen 3: Kraven på Iversen har höjts efter hans fantastiska fjolårssäsong. Var inte på topp denna match, men ändå godkänd.

Damian Balinski: 3: Gav ett stabilt intryck och plockade nio poäng på fem heat.

Mathias Thörnblom 2: Tog ett par viktiga pinnar, men får inte riktigt till åkningen och starterna. Behöver höja sig!

Laddar spelare...
Annons

kumla