Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Simon Åström är klubbchef i ÖSK sedan 2014. Foto: oskfotboll.se

Kumlingen som
styr i Örebro

Publicerad: 1 August 2016 12:18

FOTBOLL: Allsvenska Örebro SK gästar Yxhults IK för spel i lokala cupen på tisdag kl 19. ÖSK:s klubbchef Simon Åström är från Kumla och har spelat för Yxhult, vilka han även tränar med ibland. För Yxhult-spelaren Gabriel Åbom blir det spel mot arbetsgivaren då han jobbar för ÖSK.

I slutet av 2014 tog kumlingen Simon Åström över som klubbchef i Örebro SK. Simon är uppväxt i Kumla och har IFK Kumla som moderklubb och spelade i Yxhults IK mellan 17 och 20 års ålder.

Simon har sitt drömjobb

- Jag slutade i Yxhult när jag flyttade iväg till Linköping för att plugga, berättar den idag 33-årige Åström.

Kontakten med Yxhult har dock kvarstått och Åström har varit en flitig besökare på klubbens veteranträningar, innan dessa lades på is denna säsong.

I ÖSK har Simon Åström hittat sitt drömjobb, han har alltid hållit på klubben. Foto: Privat

Jobbet som klubbchef  i en allsvensk förening är krävande, men ÖSK har gjort en riktigt bra säsong än så länge och Åström trivs som fisken i vattnet.

- Jag trivs fantastiskt bra. Det är ett drömjobb som ger massor av energi varje dag, förklarar han.

ÖSK spelar under måndagen i Allsvenskan på hemmaplan mot Malmö FF, något som gör att man knappast kommer till spel mot Yxhult under tisdagen med ett ordinarie lag.

Långtifrån ordinarie lag

- Eftersom denna runda av cupen ligger i en tuff allsvensk period så kommer vi sannolikt ställa upp med ett lag som har en U21-prägel över sig.

Är det en match ni kan förlora, eller hur ser du på Yxhults chanser?

Självklart ska vi vinna en sådan match. Cupen är viktig för oss och vi brukar ställa upp med starkast möjliga lag. Sedan möter vi ett bra lag så allt är möjligt, säger Simon Åström som kommer finnas på plats för att se matchen.

Gabriel Åbom kom till Yxhult 2013 efter att dessförinnan spelat tio säsonger i Sköllersta IF. Han hade planer på att lägga av efter fjolåret, när Yxhult åkte ur division 3 och tränare Jörgen Gustafsson lämnade, men Åbom valde att köra vidare.

- Efter att ha haft Jörgen som tränare under många år, både i Sköllersta och i Yxhult, kändes det väldigt tråkigt när han slutade. Men efter att ha pratat med Elin Magnusson (tränaren) så valde jag att köra så mycket jag hinner och kan.

"Som vilken match som helst"

- Nu när mer än halva säsongen gått har det visat sig vara en succé och det är riktigt roligt att träna och spela fotboll igen. Elin kom in med härlig energi och har väldigt bra träningar med massor av nya övningar, förklarar Åbom

Sedan ett och ett halvt år jobbar Åbom för ÖSK Fotboll. Han är ansvarig för allt som rör privatmarknaden samt matchevenemang. Hur känns det då att spela mot sin arbetsgivare?

- Inget konstigt alls. Det är som vilken match som helst. Jag känner alla i ÖSK, men det gör man nästan i alla division 4 lag man möter med efter att spelat där i många år.

Gabriel Åbom är bland annat ansvarig för souvenirer, biljetter och årskort i ÖSK. Foto: Privat

Hur ser du på era chanser?

Chansen finns självklart även om den är liten. Vi har några bonusstraffar som vi hoppas sätta dit och sen försöka stänga till och göra det svårt för dem.

- Att de inte kommer med sitt bästa lag är en fördel för oss, men samtidigt väldigt tråkigt. Det hade varit kul för våra yngre killar att möta alla allsvenska spelare och mäta sina krafter med dem, säger Gabriel Åbom.

Liknande artiklar

Annons

kumla