Gå till innehåll
Kumla

Robert i skogsgläntan där han rånades. Han vill inte visa sitt ansikte.

Flyttade nyss in
- och rånades

Publicerad: 7 February 2017 16:52

Som nyinflyttad hade Robert bara bott i Kumla några dagar när han i förra veckan blev rånad på sin matkasse och hotad med kniv. Den jobbiga händelsen till trots ser han fram emot att lära känna Kumla.

Robert har bara bott i Kumla en dryg vecka. Han flyttade hit från Askersund, till en lägenhet på Franzéns väg, och snart ska även flickvännen, som bor på annan ort, flytta hit.

Hörde röster bakom sig

Sent i torsdags kväll var Robert på väg hem efter att ha varit och handlat. Han bar på en matkasse och traskade fram genom Prästgårdsskogen när han hörde röster bakom sig.

- Först trodde jag det var från nån balkong, men plötsligt var de alldeles bakom mig, förklarar han på platsen där det hände fem dagar efter.

Efter händelsen sprang trion in mellan två av husen på Franzéns väg och försvann bort.

En av killarna skar sönder handtagen till matkassen och sprang iväg med den. Robert blev paff men sprang efter, han blev dock stoppad efter en kort bit.

- En av de två som inte hade kassen sprang in framför mig och visade en kniv och sa att han skulle sätta den i mig om jag fortsatte springa efter.

Mer orolig för flickvännen

Så Robert slutade springa efter och såg tjuvarna fly iväg med hans matkasse mellan två av husen på Franzéns väg. Han ringde därefter sin flickvän.

- Först tänkte jag inte anmäla det, men eftersom det var en kniv inblandad tyckte hon att jag skulle göra det, hon övertalade mig, förklarar han.

Robert ringde polisen som snabbt var på plats med en patrull. Det hela gick väldigt fort så något bra signalement hann han inte få då de hade luvor uppdragna.

Men av det han såg och hörde uppskattar han deras ålder till 15-16 år och när de pratade bröt de på svenska. Trots den tråkiga incidenten som nyinflyttad har han inte blivit avskräckt av att bo i Kumla.

- Nej det har jag inte blivit, men min tjej kanske blev det, jag är mer orolig för hur hon kommer känna, fastslår han.

Annons

kumla