Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Marcus Arnold var nöjd efteråt. Foto: Anders Björk

IFK Kumla tog
första vinsten

Publicerad: 29 April 2017 18:29

IFK Kumla tog första vinsten i division 2 efter 2-1 mot Sylvia hemma. I de tre matcherna innan har man blivit utan både poäng och mål. - Oerhört skönt, vi har varit frustrerade, sade Marcus Arnold.

Sju halvlekar tog det nästan exakt. Sen kom IFK Kumlas första mål i år. Almin Masic halvträff på inspel från kanten gav IFK ledningen i den 45 minuten.

Upp i taket med bollen

IF Sylvia, som öppnat säsongen med sju poäng på tre matcher, kvitterade i andra halvlek och gänget i orange från Norrköping hade vittring på mer än så.

Men det var IFK Kumla som fick det sista ordet. Efter en tilltrasslad situation framför mål var Simon Danielsson sist på bollen och skickade in den i mål.

Simon Danielsson tryckte in segermålet från nära håll i slutet av matchen. 

Då återstod det fem minuter, plus övertid att att spela.

Ett bolltrillande Sylvia fick några bra chanser att kvittera, men det ville sig inte och Kumlas första poäng och seger var ett faktum.

"Har varit tunna"

- Oerhört skönt! Vi har varit väldigt frusterade över hur det har sett ut. Vi har spelat bra, men inte kommit till de chanser vi borde, sade Marcus Arnold efteråt.

Vad är det som saknats framåt?

- Äh, vi har ett till stora delar nytt lag och varit lite tunna och inte kommit in i det. Så vi måste spela ihop oss och det känns det som vi börjar göra nu.

Det kanske inte spelar så stor roll med insatsen en sån här dag, utan poängen är det viktiga, men är du nöjd med insatsen?

- Första 45 är bra, andra är väl inte lika bra. Men det är en kämpainsats och vi vinner matchen, då måste man vara nöjd, sade IFK:s kapten Marcus Arnold. 

Annons

kumla