Aja, aj, aj. IFK har inte haft flytet med sig i år. Foto: Anders Björk

Tio raka utan
vinst för IFK

Publicerad: 1 July 2017 18:16

FOTBOLL: IFK Kumla avslutade en tung vårsäsong med ytterligare en förlust när gästande Södertälje FK segrade med 3-1 i Idrottsparken. Kumla har inte vunnit på tio matcher och går nu på sommarvila.

Det var en streckmatch, mellan två lag i den nedre regionen av serien. IFK Kumla på 12:e plats i Division 2 Södra Svealand, en poäng ovan nedflyttningsstrecket.

Gästande Södertälje hade en pinne mer och var placeringen ovanför.

Årets mål i Parken

Kumla började avvaktande men lyckades ändå ta ledningen efter 15 minuter. Almin Masic gjorde ett bra jobb och höll undan två, tre försvarare innan han släppte bollen till Simon Danielsson som kom löpande i djupet.

Danielssons avslut med vänstern var kliniskt i den bortre burgaveln.

Södertälje kvitterade dock kort därefter i vad som kan ha varit årets mål på Idrottsparken. Lagkapten David Yarar drog till från drygt 30 meter och fick drömträff.

Bollen skruvade sig bort från målvakt Kindberg och dök dessutom obehagligt.

Och årets miss!

Som om det inte var nog med årets mål kom även årets miss av Södertälje innan halvtid. En bortalirare blev helt fri och dribblade av Kindberg.

Men när han skulle lägga in bollen i öppet mål hamnade den i burgaveln!

IFK Kumla hade också en vass chans innan halvtid när James Dell sköt och målvakten fick sträcka ut sitt yttersta för att rädda med fingertopparna.

Men i andra halvlek blev det som det oftast blivit i år. IFK Kumla orkade inte och Södertälje var bättre. Ledningsmålet till 1-2 var lite snöpligt, men inte orättvist.

Ett, vad det såg ut som, misslyckat inlägg som smet in vid första stolpen.

Orutin kostar poäng

Drygt tio minuter innan slutet kom ännu ett bortamål och IFK var ett slaget lag.

Efter en hyfsad start på säsongen har Kumla nu inte vunnit på tio matcher och några av förlusterna har varit riktigt tunga. Såväl mot Assyriska som Haninge har man tappat ledning till förlust i slutminuterna.

- Vi kommer inte inte upp i den nivå vi ska vara på. Det är misstag som kostar oss omställningar och mål och så har det sett ut en längre tid nu, suckade tränare Ted Waltersson-Larsson.

Det är främst en orsak enligt Ted som gjort att man inte tagit fler poäng under vårsäsongen. Ett för orutinerat lag, som inte kan knyta ihop säcken, och att för många av de äldre spelarna som var grunden i laget ifjol, saknats i år.

- Men vi kommer att vända på det här, spelarna vill mycket och kan vi bara fortsätta hålla huvudet högt kommer poängen att komma. Det är ändå många bra matcher vi gjort, men som vi inte fått med oss poäng ifrån, sade Ted Waltersson-Larsson.