Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Bara två insläppta, men inget gjort framåt än för IFK. Foto: Arkivbild

IFK föll med endast
sju utespelare kvar!

Publicerad: 22 April 2017 18:26

FOTBOLL: IFK Kumla föll med 1-0 i lördagens bortamatch mot Motala AIF FK. Laget avslutade matchen med endast sju utespelare! Efter tre omgångar har man ännu inte gjort ett enda mål i division 2.

Hemmalagets Renato satte matchens enda mål efter drygt 20 minuter. Motala som startat säsongen strålande och har 9-1 i målskillnad och leder serien efter tre omgångar.

IFK väntar ännu på första målet

Kumla försökte få in kvitteringen, men minuterna rann iväg och när det var drygt 20 minuter kvar fick man en skada och hade då redan gjort alla sina tre byten, så man blev en man kort.

Det var dock inte nog. Albin Ödberg blev utvisad med fem minuter kvar efter att ha snackat till sig två gula. Och på övertid drog Kumla på sig ytterligare en utvisning!

Målfarlige Zana Can är inte kvar och verkar lämnat ett stort tomrum efter sig. Foto: Marie Torstensson.

I slutminuten fick sen Mikael Loön sitt andra gula och blev utvisad även han.

 - I år har vi många unga, talangfulla spelare och jag tror det kan gå lite trögt i början, men när det summeras tror jag vi gått minst lika bra som ifjol, sade spelare Viktor Lindqvist i en intervju inför premiären.

Undertecknad tyckte offensiven såg blek ut i premiären och ett frågetecken sattes då för IFK:s anfallspel i år. Frågan är om vändningen kommer i nästa omgång kommande lördag då¨IFK Kumla ställs mot IF Sylvia hemma.

Annons

kumla