20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58
Hanna Karlsson diggar Hardemo! Hon flyttade dit ihop med sambon för drygt tio år sen.
Ett tjusigt exemplar!
Pilkastning var ett av många alternativ som erbjöds.
Vinnare i tävlingen: största grönsaken, tog Marie Eriksson (till höger) hem med en pumpa som vägde bortemot 30 kilo! Till vänster Ulrika Henrysson.
Bernt Gustafssons vinnartraktor som fick flest röster!
Humber Sceptre, en av få modeller av denna engelska 60-talsbil som finns rullande i Sverige idag. Uppskattningsvis sju-nio bilar handlar det om.
Och här lite fakta!

Hardemo firades på alla möjliga sätt

Hardemodagarna pågår under lördag och söndag och lördagen bjöd på mycket aktivitet. Allt från dragkamp, veteranfordonstävling, ponnyridning till grönsakstävling. - Alltid trevligt att lyfta fram fram härliga Hardemo, konstaterar en firande besökare på plats. 

- Det har varit en kanonfin dag och bra med folk, konstaterar en av arrangörerna, Marie Eriksson, när den första av två Hardemodagar börjar gå mot sitt slut.

Hidingsta starkast i dragkamp

Vid Hardemo Bygdegård har allt från dragkamp, utställning av veteranbilar (och traktorer!), baktävling, största frukten och annat smått och gott ägt rum. 

Den traditionsenliga dragkampen vanns i år av Hidingsta! Förra året segrade Eneby/Glippsta men de fanns inte på plats för att försvara titeln.

- De fick inte ihop ett lag i år, men Hidingsta med sina fyra man var urstarka, konstaterar en besökare på plats.

Vinnaren av Hardemos godaste mjuka kaka blev Helena Holm och Bernt Gustafsson från Mossby blev framröstad till att ha det finaste veteranfordonet på plats med sin blåa traktor av märket Ford Major.

Det var drygt 15 traktorer, 25 bilar och några mopeder som deltog i veterantävlingen. Dessutom erbjöds ponnyridning, pilkastning och loppis bland annat

Under söndagen fortsätter Hardemodagarna med en rad aktiviteter som Kumlanytt tidigare berättat om. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-09-24 17:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.