01 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Fortfarande stopp för godkända elever

Mohammed Ali och Rashid Ismail har klarat utbildningen, men får inte att gå vidare. Foto: Anders BjörkMohammed Ali och Rashid Ismail har klarat utbildningen, men får inte att gå vidare. Foto: Anders Björk

För en månad sedan skrev vi om de elever som trots avklarad utbildning för busskörkort, sedan flera månader tillbaka, inte kommer vidare då de inte får ut sitt YKB-bevis. Och det visar sig att det fortfarande inte hänt något.

- Jag har pratat med nästan alla klasskamrater och de tycker att det här är katastrof! Varför kan inte Transportstyrelsen och övriga lösa det så vi kan få börja jobba, frågar sig Rashid Ismail, som tog sitt körkort redan i juni.

Bakgrunden är att Kumla kommun gjort ett felaktigt inskick av material till Transportstyrelsen, då resultat skickades in direkt från Trafikcenter. De måste skickas in från Kumla kommun. Det fick Transportstyrelsen att dra igång en pågående tillsyn av Kumla kommun och dess samarbete med Trafikcenter, som håller i utbildning.

Men såväl Kumla kommun som Trafikcenter fastslår att de nu gjort rätt för sig på alla sätt för att förbättra de brister som varit, och det märks en viss irritation i senaste mailet som skickas till Transportstyrelsen.

"Nu har det gått ytterligare en vecka utan att ni fattat beslut om vår dispensansökan om undantag från reglerna för rapportering av förkortad grundutbildning. Vår ansökan skickades 5 september med komplettering 13 september. De tre senaste veckorna har ni uppgett att beslut är på väg att fattas. Den långa handläggningstiden och oklara besked om när beslut fattas är mycket frustrerande för de studerande som inte kan få möjlighet att göra sina prov för YKB och få möjlighet till anställning. När kommer beslut att fattas?", skriver Rolf Östman, verksamhetschef för skolan hos Kumla kommun.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-05 14:01
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.