Gå till innehåll
Kumla / Sport

Badminton uppstod på 1850-talet i Indien och är världens snabbaste racketsport. Stora krav ställs på smidighet, explosivitet, teknik och spelförståelse bland annat. Foto: Anders Björk

Skoskav
för Carlton

Publicerad: 15 November 2014 16:27

BADMINTON: Det spelas badminton både i Kumlahallen, Skogstorp och Kumlaby i helgen då BMK Carlton anordnar sin årliga turnering Skoskavet som funnits i drygt 30 år. - Det flyter på bra och den här turneringen är viktig ekonomiskt för oss, sade Niklas Sandberg just efter att han vunnit en jämn match med 22-20 i avgörande skiljeset.

Exakt 153 deltagare från 20 olika föreningar är i Kumla under helgen för att delta i Skoskavet. Spelarna kommer från närområdet, men även lite längre bort som Tranås, Ludvika och Stockholm.

Var kommer namnet från?

Skoskavet anordnas på tre olika platser i kommunen, Kumlahallen, Skogstorp och Kumlaby. Tävlingen har funnits i drygt 30 år, var från början en ungdomstävling och ingen av klubbmedlemmarna på plats har riktig koll på varför den går under namnet Skoskavet. Det är hur som helst en tävling som är viktig för BMK Carlton.

- Vi brukar gå 15-20 000 kronor plus, så det är en viktig inkomstkälla för oss varje år, förklarar tränaren och spelaren Niklas Sandberg som just segrat i en jämn match, 22-20 i avgörande tredje set.

- Det var min tredje raka tresetare så det har varit en intensiv dag. Jag behövde vinna den här sista matchen för att gå vidare ur gruppen så det var skönt jag klarade det, berättar Niklas som därmed gick till åttondelsfinal i B-klassen.

15 hemmaspelare från BMK Carlton deltar i Skoskavet som spelas även imorgon söndag.

Annons

kumla