Gå till innehåll
Kumla

Advokat ger familjen hopp

Publicerad: 9 May 2014 14:01

Många har berörts av och engagerat sig i Katia, Fadi och Marisols öde sedan Kumlanytt först skrev om att familjen har fått besked om tvångsutvisning efter åtta år i Sverige, trots att de varit skötsamma.

Advokat ska överklaga

Namninsamlingar och manifestation på torget i Kumla har anordnats. Men nu har det varit ganska tyst ett tag så vi kontaktade Mohamad El-jawad för att höra hur läget är?

- De har kontaktat en advokat och träffat honom och jag uppfattade det som han hade några bra ideer,  det kommer att skrivas en överklagan på "Hinder om verkställande av utvisning på grund av nya omständigheter", berättar El-jawad.

Hur mår familjen nu?

- Stressen och oron ligger kvar i deras vardag, de får kämpa och tar dag för dag. Katias bror som flydde från Syrien har fått permanent uppehållstillstånd nu och Katia finns med i det familjebevis han visat upp, men ändå så tvivlar Migrationsverket på hennes identitet och att hon är från Syrien.

Vad känner du för framtiden, är du hoppfull?

- Allt hänger på nästa steg nu, att advokaten får igenom sin överklagan. Jag har en bra känsla för familjen och våran framtid, sade Mohamad El-jawad.

Annons

kumla