Gå till innehåll
Hallsberg

Lite svårt att se kanske, men jodå Kommunhuset i Hallsberg finns kvar där bakom skynken och ställningar. Foto: Anders Björk

Stor renovering av Kommunhuset

Publicerad: 3 July 2019 12:02

En omfattande renovering av Kommunhuset i Hallsberg är inledd. Den beräknas vara klar nån gång i november. Boman & Svan heter företaget som ska stå för allt jobb till en kostnad av 6,5 miljoner kr.

Renoveringen är indelad i fem etapper och inleddes vecka 25. Den första etappen handlar om att sätta upp byggställningar och skynken kring Stadshuset för att kunna utföra arbetet.

Hoppas vara klara under året

Det som sedan ska renoveras är bland annat tak, fasad, fönster, balkonger och trapphus. Man kommer att ta ett uppehåll under sommaren och förhoppningsvis ska allt vara klart i november. 

Det är dock inte helt säkert och kan dra ut över årsskiftet.

- Då byggställningar och skynken nu täcker utsidan är det inte lika lätt hitta entrén, men det har satts upp skyltar, säger Claes-Göran Claesson, förvaltningschef för drift och service i Hallsbergs kommun.

Örebroföretag med totalentreprenad

Boman & Svahn heter företaget som står för totalentreprenaden.

Ett företag från Örebro som grundades 2012 av Mikael Boman och Joakim Svahn. På deras hemsida står att läsa att de 2018 hade cirka 40 anställda.

Kostnaden för allt beräknas till 6,5 miljoner kr.

Annons

hallsberg