Gå till innehåll
Hallsberg / Kultur

Magiska teaterns salong rymmer 150 åskådare.

Fullsatt invigning
för Magiska teatern

Publicerad: 1 March 2014 18:15

Teaterdirektör Emma Svensson och hennes make Jakob hade sin första stora kväll på lördagen när Magiska teatern i Vretstorp återinvigdes. Det var fullsatt i salongen och Emma själv öppnade invigningen med att riva av sig kappan och bli Stålkvinnan!

Folket strömmade till Magiska Teatern på lördagen, det något slitna huset utmed stora gatan i Vretstorp som fått en ny familj som vill utveckla scenlivet i den anrika byggnaden.

- Emma har alltid drömt om en egen teater, redan på gymnasietiden, berättade en vännina när vi satt och väntade på att återinvigningen skulle börja.

- Hon är visionären och han entrepenören, avslöjade vänninan från Örebro.

Magi med Houdini

Jo, det finns en magi i lokalen, sköna gamla affischer pryder väggarna med legendariske utbrytarkungen Houdini som en suggestiv påminnelse om svunna tider.

Åskådarna - en hel del barn - fyller lokalen och nedräkningen går mot noll. Vi ser en video med en tjock mage och en nyfödd bebis. Det är Emma med sin sistfödde som kommer på gatan i Vretstorp, går in i teatern - och plötsligt är hon mitt ibland oss! Och står på scen med lille Simon under kappan.

Snygg entré som vidareutvecklas av teaterdirektören som under kappan visar sig ha Stålkvinnedräkt - och under denna till slut en svart långklänning.

Längtan och tvekan
Jan Björklund som påskhare dök upp i Kraxkompaniets sketch.

Emma Svensson berättar om den längtan och tvekan de kände inför annonsen om att Magiska teatern var till salu men hur de till slut slog till och nu var de alltså framme vid återinvigningen.

Första numret ut blir en sketch av Kraxkompaniet i Kumla, som driver med översittarskolan Lundsberg, kanske mer moralistisk än rolig men avslutningssången är klämmig och entusiastisk.

Annons

hallsberg