Askersund / Fotboll

Skyllbergs femte raka

Publicerad: 28 May 2019 12:32

Skyllberg tog femte raka

Under måndagskvällen tog Skyllbergs IK emot Rynninge IK 2 på Skyllbergsvallen. Det blev seger med 5-0 och femte raka segern.

SIK tog tag i taktpinnen i matchinledningen och inledde bäst, även om Rynninge arbetade sig in mer och mer i matchen. Men de var SIK som tog ledningen efter 18 minuters spel av Alice Dalheim.

Två raka av Ella

Strax därefter avlossade en Rynningespelare ett skott utifrån som tog i stolpen. Istället för kvittering utökade SIK kort efter till 2-0 genom Ella Ramsby Fransson innan halvtidsvilan.

Ella Ramsby Fransson, Alice Dalheim och Emmi Hofvander.

I andra halvlek var det repris på första, SIK inledde starkast och Ella Ramsby Fransson var påpassligt framme igen när målvakten tappade bollen och gjorde 3-0.

Sedan var det inget av lagen som visade upp någon underhållande fotboll utan det mesta bestod av långbollar som ofta inte hamnade hos rätt spelare. Men SIK stack ändå upp och gjorde två mål till i matchens slut.

Två raka av Emmi

Emmi Hofvander utökade ledningen till 4-0 i 80:e minuten och 5-0 i 87:e.

SIK tog sin femte seger av fem möjliga i Division tre. De tar nu över serieledningen och har en målskillnad på 14-1.  Rynninge 2 får kämpa vidare och ligger kvar på sina tre inspelade poäng, näst sist ovanför Forsby FF.