Gå till innehåll
Askersund

Rene Francis efterträder Håkan Bolvig som ledare för Åsbro Näringsliv. Foto: Alf Anneborg

Frukostträff
och ledarskifte

Publicerad: 26 August 2016 16:23

Åsbro Näringslivs frukostmöten uppskattas av många. Höstens, eller snarare sensommarens, första möte var inget undantag. Ett hundratal förväntansfulla frukostgäster var på plats för att ta del av dagens tre presentationer. Där presenterades också ett ledarskifte.

Magnus Lilja.

Magnus Lilja från Askersunds golfklubb inledde:

– I början av 2000-talet kunde man se en nergång i golfintresset i landet, men nu har intresset ökat igen, berättade Magnus.

Askersunds golfklubb som sysselsätter ett trettiotal personer, har ambitionen att bli en golfbana för hela familjen. Alla, även barnen, skall känna sig hemma. Man driver därför en golfskola för barn sedan flera år. Klubben har också köpt in ett krocketspel i proffsklass, om man vill göra något annat som avkoppling.

"Alla är välkomna"

– Det finns också planer på ett hotell vid golfbanan, berättade Magnus.
Han betonar också att restaurangen i klubbhuset inte är till bara för golfare. Dit är alla välkomna.

Därefter var det dags för Markus Lindner, biträdande varuhuschef på IKEA i Örebro. Han presenterade IKEAS företagsfilosofi:
"IKEA vill arbeta för en bättre vardag för de många människorna."

IKEA växer snabbt idag, framför allt i Kina, men Tyskland är fortfarande IKEA:s största marknad.

250 anställda på IKEA i Örebro

IKEA Örebro är ett av de mindre av Sveriges 20 IKEA-varuhus och har 250 anställda. För några år sedan kunde man läsa om en eventuell utbyggnad av varuhuset i Marieberg, men idag finns inga sådana planer enligt Markus.

Reklamföretaget NeH stod för dagens tredje presentation. Av särskilt intresse är att företaget startades i Lerbäck 1964.
Idag är man ett stort företag i branschen som bland annat arbetar med design och logistik. Företaget, som har 40 anställda, samarbetar med bland annat ICA och Bauhaus.

Fredrik Jacobsson, som stod för företagspresentationen, berättade också att de tävlingsdräkter som de svenska brottartjejerna bar under OS i Rio hade designats av NeH. Kanske bidrog det till de två bronsmedaljerna?

Håkan Bolwig lämnar över stafettpinnen

Sydnärkenytt kunde för några dagar sedan berätta att Håkan Bolwig, ledare för Åsbro näringsliv, som bland annat arrangerar de populära frukostmötena, vill kliva åt sidan efter sina fyra år i ledningen. Hans efterträdare blir Rene Francis, som vid nästa frukostmöte kommer att presentera sig och sina planer för framtiden.

Fredrik Jacobsson. NeH.
Annons

askersund