Logotyp Sydnärkenytt
29 March 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Tidigt mål avgjorde för YIK

FOTBOLL: Det blev seger med 1-0 för Yxhults IK mot IFK Sunne i lördagens hemmamatch. Gabriel "Ärkeängeln" Pettersson gjorde målet tidigt.

Gabriels mål kom i den sjätte minuten mot Sunne som gått rätt bra innan. Värmlandsgänget hade fyra segrar på sju matcher. I andra halvlek dominerade Yxhult stort första 20-25 minuterna. Men man fick inte till det vid avsluten.

Jättechanser till kvittering

Sista kvarten drog sig Yxhult frivilligt/ofrivilligt tillbaka och Sunne, som dessförinnan knappt nått över mittlinjen med bollen i behåll, tog över spelet. Två jättechanser kom med drygt tio minuter kvar för bortalaget.

Först ett skott utifrån som touchade en yxhultare och studsade precis utanför. Målvakt Alex Bergver var helt borta. På efterföjande hörna gjorde sen Berger en jätteräddning på en bra nick. Men bästa chansen återstod.

När klockan tickade upp mot 90 minuter blev en Sunnespelare helt sopren från 30 meter och framåt. Han fick några sekunder att fundera på avslutet, kanske var det därför som det inte blev bättre än tätt utanför.

Till slut kändes det som Yxhult fick vara nöjda med att komma undan med vinst, även om man stundtals dominerade stort. Noterbart är även att tidigare skadade "Perra" Åström hoppade in i andra halvlek för YIK.

Vinsten gjorde att Yxhult gick upp till sjunde plats. (ABj)