Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Vindkraftbolag
överklagar stopp för
vindkraftverk vid Odensvi

Vinkraftverken i Frotorp skymtar från naturreservatet Dovra Sjöar. SR Renewable vill bygga tre vindkraftverk till i området, men har övergett tanken på de som skulle komma närmast reservatet. Foto: Henrik ÖstenssonVinkraftverken i Frotorp skymtar från naturreservatet Dovra Sjöar. SR Renewable vill bygga tre vindkraftverk till i området, men har övergett tanken på de som skulle komma närmast reservatet. Foto: Henrik Östensson

Vindkraftsbolaget SR Energy kommer överklaga länsstyrelsens beslut att stoppa de tre vindkraftverk bolaget vill bygga nära Odensvi i Hallsbergs kommun.
– Vi tycker att det är ett så pass märkligt beslut, ett nytt, lite bakvänt sätt att resonera, därför överklagar vi, säger Dan Sandros, projektansvarig på bolaget.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2023-03-09 14:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla