Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Indianerna för ojämna i Norrköping

SPEEDWAY: Indianerna noterade tredje förlusten på fyra matcher när ett betydligt jämnare Vargarna segrade i Norrköping. I Indianerna glänste Fredrik Lindgren med 15 poäng. - Jag känner mig inte orolig och snart får vi tillbaka ett par förare, sade Lindgren om framtiden.

Indianerna hamnade i underläge direkt och fick jaga, visserligen blev det 3-3 i första heatet, men Vargarna tog en femetta i kommande reservheat och därefter kom aldrig Indianerna närmare än fyra poäng i matchen.

Dalle sågade banan

Den stora skillnaden mellan lagen var dess lägstanivå. Vargarnas fyra poängmässigt sämsta förare plockade 22-7 i poäng och reservkampen vann hemmaförarna med 14-2. Joel Andersson och Freddy Godlund hade ingen större lycka med sig. Och när även Cameron Woodward hade en riktigt blek match, Piotr Swiderski och Protasiewicz var godkända men inte mer, kvittade det att Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen stod för starka insatser.

Det var, och är väldigt sällan, någon underhållande speedway som bjuds på korta och knixiga Kråkvilan. Starten är oerhört viktig i varje heat, hamnar man efter där är det snudd på omöjligt att reparera. Större är chansen att heaten blir utdragna utan någon kamp,  och hemmasegern till trots gav den svaga publiksiffran (1648) en fingervisning om att Vargarna har svårt locka folk till den annars idylliska motorstadion.

- Det är start och första sväng, sen är heaten nästan över. Det är ingen vidare rolig speedway, men dom har alltid haft banan så här och det är väl så dom vill ha det, att det inte ska komma någon publik och inte bjudas på bra speedway, ansåg en ironisk Dalle Andersson-Bäckström efteråt.

Pepe ville inte åka

Indianerna låg under med 27-21 efter åtta heat, många hade nog väntat sig en toppning i heat 9 när ditills bleke Cameron Woodward skulle köra i par med Fredrik Lindgren. Det fanns utrymme att plocka in Pepe eller Iversen, men det kom ingen toppning, Woodward nollade i heatet och Vargarna gick upp till ledning åtta poäng.

- Vi hade inte så mycket att stoppa in där, Pepe ville inte åka, han trivs inte på den här banan. Då hade vi Iversen att välja på och vi valde att spara honom till senare.

Fick Pepe frågan om han ville åka i heatet?

- Han vill inte åka på den här banan, han kör sina heat sen åker han härifrån.

Indianerna toppade dock i nästa heat och Fredrik Lindgren och Iversen fixade en femetta och såg till att ställningen var 32-28 i paus. Indian-reserverna Godlund och Andersson fick också en bra start i heat 11 och hade 3-3 i utgången av andra kurvan då Joel Andersson gick omkull igen på samma ställe som i första reservheatet och blev utesluten.

Det såg orutinerat ut att satsa så hårt när man hade fullt godkända 3-3 och Freddy Godlund hade inget att hämta som ensam reserv i något av heaten, Vargarna i ledning med åtta poäng igen.

- Joel körde i en grop och cykeln började stegra, det är en tuff bana att köra här och han har mycket att lära sig.

"Vi räcker inte till idag"

Indianerna närmade sig till fyra poäng igen i heatet efter genom ännu en lyckad toppning då Pepe och Iversen fixade 5-1 men närmare än så kom man aldrig. Vargarna vann heat 13 och 14 med 4-2 och sista heatet som slutade 3-3 spikade slutresultatet till 49-41. Lagledare Dalle kunde ändå ta med sig några positiva saker från förlusten.

- Att Fredrik Lindgren kör så bra, han har levererat två matcher i rad nu. Även Iversen gör bra ifrån sig ikväll. Indianernas kapten Fredrik Lindgren var bästa bortförare denna kväll med 15 poäng på sex heat.

- Vi jagar hela tiden och försöker komma ikapp, men når inte ända fram, tycker väl inte vi gör någon jättedålig match, men vi räcker inte till idag.

Hur ser du på framtiden, ni har tre förluster på fyra matcher nu. Känner du dig orolig eller är det hyfsat ändå?

- Tycker det känns ganska okey ändå, Vargarna borta är en tuff match. Iversen och Pepe tycker jag är stabila, och jag börjar komma igång. Sen har vi några grabbar på skadelistan som vi kan få tillbaks snart.

Indianbetygen 1 - 5

Fredrik Lindgren 4: Matchens bäste förare. Bevisade hur duktig han är på korta banor, 15 poäng.

Cameron Woodward 1: Klart sämsta matchen sen han kom till Indianerna. Saknade tuffheten och farten han visat tidigare. En poäng på tre heat.

Piotr Protasiewicz 2: För att vara en förare som vantrivs på denna bana så är sju poäng hyfsat ändå.

Piotr Swiderski 2: Ingen höjdarmatch och knappt godkänd, fyra poäng på fyra heat. 

Niels-Kristian Iversen 3: Har tagit 16 och 15 poäng de två tidigare åren på Kråkvilan. Nu blev det tolv poäng och drog som alltid ett tungt lass i Indianerna.

Freddy Godlund 1: Räckte inte till och hade det inte lätt heller då han tvingades köra ensam i båda reservheaten.

Joel Andersson 1: Allt gick fel för Hardemo-sonen denna kväll. Noll poäng på fyra heat och utesluten i två av dem efter att ha åkt omkull på egen hand.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

GLE
Varför sätter man inte poäng på Lagledaren som NA gör i Fotbollen ? Är det för att hans förtroende verkar outtömligt? Det är trots allt han som värvat laget och kan inte få dem att samarbeta och trivas ihop. Samma visa år efter år. Jag tror inte han begriper att gå hem om han får sparken utan kommer att hänga Dan-Åke i hälarna i alla fall !
2014-05-29 18:18
GLE
Varför sätter man inte poäng på Lagledaren som NA gör i Fotbollen ? Är det för att hans förtroende verkar outtömligt? Det är trots allt han som värvat laget och kan inte få dem att samarbeta och trivas ihop. Samma visa år efter år. Jag tror inte han begriper att gå hem om han får sparken utan kommer att hänga Dan-Åke i hälarna i alla fall !
2014-05-29 18:18
Publicerad: 2014-05-27 21:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.